CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SAU LA SEDIUL FIDES

ACUM PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Limba rusa are peste 200 milioane de vorbitori si este vorbita pe o suprafata uriasa a Asiei si Europei, adica pe intreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice unde a fost timp de multe decenii limba oficiala. Face parte din familia limbilor slave si este o limba de mare prestigiu cultural si una dintre limbile oficiale ale Organizatiei Natiunilor Unite.
Fonetica limbii ruse nu prezinta dificultati pentru nativii romani, nici chiar gramatica, desi complexa, care prezinta destule asemanari cu limba romana. Este o limba cu derivare si compunere bogata si cu mare libertate in constructia frazei.
Limba rusa are scriere fonetica, cu caractere chirilice.

Cursurile de limba rusa la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba rusa se organizeaza in module de 2 luni de zile astfel:

Modul de weekend (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz 9:00-12:00/12:15-15:15

La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Luni - Vineri, orele 9:00 - 18:30

Perioada

Cursurile de limba rusa in grup se organizeaza pe toata perioada anului la cerere. Cursurile incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane. 
Cursurile individuale sau in sistem mini-grupa se pot organiza oricand la cerere.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba rusa sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES. Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba rusa se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau prin contract la sediul institutiei dvs.

Cursurile de limba rusa au urmatoarele niveluri, un nivel necesitand minimum 24 de ore:

1) Incepator 1 – nivel din Cadrul European de Referinta: A1.1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba rusa sau care au cunostinte minime si nesistematizate.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii simple, referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. 
Gramatica: veti invata alfabetul, conjugarea la prezent si la trecut a verbelor, substantivul (genul, numarul, cazurile nominativ, prepozitional si acuzativ), adjectivul (declinarea la nominativ si la acuzativ), pronumele personal, posesiv si demonstrativ, constructiile posesive si impersonale, numeralul cardinal. 

2) Incepator 2 – nivel din Cadrul European de Referinta: A 1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti fi capabil/a sa purtati dialoguri minimale si veti intelege texte simple referitoare la familie, casa, oras, transport, mediul inconjurator, orientarea in timp si spatiu; veti putea descrie pe scurt cum si unde v-ati petrecut vacanta, cum si ce cumparaturi faceti, cum sa va cazati intr-o calatorie, cum sa comandati masa etc. Vocabularul minim ar trebui sa fie de circa 1300 de cuvinte.
Gramatica: veti putea folosi adjectivele si pronumele posesive la cazurile prepozitional si genitiv, substantivul la genitiv si dupa numeralele cardinale, verbele de miscare, verbe sufixate si neregulate, pronumele posesiv al sau, propozitia cauzala.

3) Elementar 1 – nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (puteti purta dialoguri minimale pe teme uzuale, puteti intelege si redacta texte foarte simple referitoare la familie, casa, oras, transport, calatorii, vacante) 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea comunica in situatii simple si uzuale si participa la discutii elementare pe teme familiare despre persoane, meserii, activitati curente. Veti intelege in mare sensul unui enunt sau text previzibil. Veti putea redacta / traduce texte scurte pe teme familiare cu ajutorul dictionarului. 
Gramatica: In afara competentelor gramaticale cumulate, precizate la nivelurile anterioare, veti putea utiliza aspectul verbal, substantivele, adjectivele si pronumele la cazurile dativ si instrumental, viitorul simplu si compus al verbelor, imperativul, circumstantiala de scop, prepozitii care cer cazul genitiv si dativ, pronumele relativ si subordonata relativa, exprimarea varstei, cuvintele modale, constructiile comparative si superlative, verbele de miscare prefixate. 


4) Elementar 2 – nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.2
La acest nivel se pot înscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care deţin achiziţiile prezentate anterior. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti detine abilitatea de a intelege fraze izolate si expresii frecvent folosite in domenii de interes nemijlocit (de exemplu, informatii personale si familiale simple, cumparaturi, mediul inconjurator apropiat, activitatea profesionala). Veti putea sa comunicati in situatii simple si obisnuite, care nu solicita decat un schimb de informatii simplu si direct referitoare la subiecte familiare si obisnuite. Veti fi capabil/a sa descrieti, cu mijloace simple, formatia dvs. profesionala, mediul dvs. inconjurator apropiat si sa evocati subiecte care corespund nevoilor dvs. imediate. Vocabularul minim trebuie sa depaseasca 2300 de cuvinte.
Gramatica: se adauga la cunostintele anterioare, substantive cu terminatii adjectivale si declinarea lor, verbele de miscare prefixate si neprefixate, tranzitive si intranzitive, exprimarea orei exacte si aproximative, diferite elemente de sintaxa.

5) Preintermediar 1 – nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.1
Cursantii care participa la acest modul trebuie sa fii asimilat toate structurile gramaticale predate in cadrul modulelor anterioare, acestea fiind necesare unei exprimari corecte. Totodata este necesara stapanirea vocabularului de baza din limba rusa pentru a putea sustine dialoguri uzuale pe teme familiare variate. 
In cadrul acestui modul, accentul se va pune pe exersarea capacitatii de intelegere a vorbitorilor nativi. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea aborda teme generale, subiecte sociale, profesionale, criterii de angajare etc.  Veti incepe sa intelegeti stiri din presa scrisa rusa si unele emisiuni AV pe teme familiare. Veti incepe sa va exprimati coerent puncte de vedere, sentimente, intamplari din cotidian etc.  
Gramatica: pe langa achizitiile mentionate anterior, totodata, veti folosi corect aspectul verbal in constructiile imperative, prepozitiile care cer genitivul, exprimarea cauzei, vorbirea indirecta. Veti sti sa rezumati si/sau sa traduceti texte complexe.

6) Preintermediar 2 – nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care detin cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea sa intelegeti elementele esentiale cand este folosit un limbaj standard clar pe teme familiare, intalnite uzual, legate de munca, scoala, timpul liber etc. Veti putea sa va descurcati in majoritatea situatiilor survenite in timpul unei calatorii intr-o regiune unde este vorbita limba. Veti putea sa produceti un discurs simplu si coerent pe teme familiare si din domeniile dvs. de interes, sa relatati detaliat un eveniment, o experienta sau un vis, sa descrieti o speranta sau un scop si sa expuneti, pe scurt, argumentele sau explicatiile unui proiect sau ale unei idei. Veti putea sa scrieti coerent si corect, intr-un limbaj simplu, texte de interes personal si sa descrieti experiente si impresii. Cantitatea minima a vocabularului ar trebui sa ajunga la 10 000 de cuvinte.
Gramatica: la cunostintele anterioare se vor adauga noi notiuni de sintaxa a frazei, gradele de comparatie a adjectivelor si adverbelor, aspectul verbal al verbelor de miscare prefixate si neprefixate, pronumele si adjectivele nehotarate, forma scurta a adjectivelor, pronumele reflexiv.

7) Intermediar 1 – nivel din Cadrul European de Referinta: B 2.1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele de limba rusa mentionate anterior. Puteti sa participati la conversatii pe teme cotidiene si profesionale, puteti descrie planurile dvs. intr-o conversatie cu un nativ si puteti redacta materiale scrise pe diferite teme.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea urmari emisiuni de televiziune si radio destul de lungi, veti putea intelege emisiunile de stiri si le veti putea comenta. Veti citi articole de interes general, dar si de specialitate si va veti putea exprima parerile cu privire la acestea. Veti putea redacta texte care cuprind detalii despre o anumita problema. 
Gramatica: la cunostintele precizate mai sus, se adauga: conjunctia daca  in conditionale si in completive directe, conditionalul optativ, verbele pozitionale statice si dinamice, constructiile negative, constructiile participiale, gerunziale si cele pasive. 

8) Intermediar 2 – nivel din Cadrul European de Referinta: B 2.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. Puteti urmari reportaje transmise la radio sau televiziune, puteti să cititi articole de ziar despre diferite teme. Puteti redacta materiale care cuprind o expunere detaliata a unei probleme din domeniul dvs. de interes.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti fi capabil/a sa intelegeti ideile principale din texte complexe pe teme concrete sau abstracte, inclusiv in discutii tehnice in specialitatea dvs. Veti putea sa comunicati cu un anumit grad de spontaneitate si de fluenta, incat conversatia cu un locutor nativ sa nu presupuna efort pentru nici unul dintre interlocutori. Veti avea capacitatea sa va exprimati clar si detaliat asupra unei game largi de subiecte si sa va expuneti opinia asupra unui subiect de actualitate, prezentand avantajele si inconvenientele diferitelor posibilitati. Veti intelege si veti putea redacta texte complexe legate de domeniul dvs. de interes. Veti ajunge sa stiti pana la 12 000 de cuvinte, chiar daca veti utiliza in mod activ circa 7000 de cuvinte.
Gramatica: veti folosi spontan, corect si nuantat elementele de gramatica asmilate; veti avea un bagaj bogat de expresii si le veti folosi in contexte apropiate; veti aprofunda notiuni de morfologie si sintaxa.

La sfarsitul acestui modul, pe baza unui test, veti primi diploma FIDES cu valoare de atestat. 

Inscrie-te la cursuri

Urmatoarea perioada de inscrieri:
04 - 15 mar 2024 pentru cursurile din perioada 18 mar - 18 mai 2024

Vezi alte perioade de curs

Rezerva un loc

Cursuri de rusa in Rusia

Certificate Fides