Cursuri limba finlandeza

CURSURI PENTRU ADULTI  - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

Limba finlandeza este vorbita in Finlanda si de nativii finlandezi din alte tari. Este limba oficiala a Finlandei. Ea face parte din grupul limbilor fino-ugrice.
Este o limba aglutinanta (in mare parte, in loc de flexiune, se folosesc particule care se adauga la o radacina purtatoare de sens). Pe acelasi principiu, al alaturarii, se pot forma cuvinte compuse foarte lungi. Are o gramatica relativ simpla (nu face distinctie de gen, nu are articol; topica destul de libera).
Scrierea finlandeza este fonetica si foloseste alfabetul latin.

Cursurile de limba finlandeza la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba finlandeza se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. In format de grup cursurile se organizeaza in module de 24 de ore, adica o singura sedinta/saptamana x 3 ore x 8 saptamani, sambata dimineata sau pranz. La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Perioada

Cursurile se organizeaza pe toata perioada anului la cerere. Cursurile incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane.

Pentru cursuri individuale data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba finlandeza sunt predate de profesori cu experienta indelungata, specializati pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba finlandeza se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.