Cursuri limba germana

CURSURI PENTRU ADULTI SI COPII - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

Cursurile de limba germana se organizeaza tot timpul anului online sau la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr.9 sau, prin contract, la sediul institutiilor.

In 30 de ani de activitate, la Fides au invatat limba germana peste 20 000 de cursanti, avand astfel posibilitatea de a avea joburi mai bine platite, de a urma studii in strainatate dar si de a-si largi orizontul si cercul de cunostinte.

ACUM LA PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Ce urmaresc

Cursurile FIDES de limba germana pentru adulti si copii urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete, adaptate nevoilor cursantilor.

Cursurile de conversatie FIDES au ca obiectiv cresterea capacitatii de comunicare orala, sporirea fluentei in exprimare, imbunatatirea intelegerii limbii vorbite, imbogatirea vocabularului, exprimarea adecvata in circumstante diferite. Cursurile sunt interactive, cu dezbateri in grup sau in perechi, unde dialogul este permanent.

Tipuri de curs

Cursuri de limba germana pentru adulti

    Cursuri de limba germana pentru copii

Cursuri individuale / de grup / pentru companii

Structura cursurilor

Cursurile FIDES de limba germana standard sunt structurate pe niveluri, in 10 module, cate doua pentru fiecare dintre cele patru niveluri validate international: Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate.

Cum se organizeaza

Cursurile individuale si pentru companii se organizeaza la cerere. Data de incepere a acestor cursuri, programa, durata si orarul se stabilesc in functie de cerintele cursantilor.

CURSURILE DE LIMBA GERMANA PENTRU ADULTI IN GRUPE FIDES

Grupa este formata din 6-10 cursanti. 

                     Module de curs

   Urmatoarele serii   

     Inscrieri         

 Modul standard                                           

 (32 ore / 16 sedinte / 8 saptamani)             

 dimineata / dupa-amiaza / seara

 2 sedinte / saptamana a cate 2 ore

    22.01 - 16.03.24

    18.03 - 18.05.24

    08 - 17.01.24

    04 - 15.03.24

 Modul de weekend                                      

 (24 ore / 8 sedinte / 8 saptamani)       

 sambata

 1 sedinta / saptamana a cate 3 ore

    22.01 - 16.03.24

    18.03 - 18.05.24

    08 - 17.01.24

    04 - 15.03.24


CURSURILE DE LIMBA GERMANA PENTRU COPII

 Grupele Fides pentru copii sunt organizate:

  • pe varste si niveluri de competenta lingvistica.
  • un modul consta din 12 ore (8 sedinte a o ora si jumatate)
  • modulul incepe oricand se formeaza grupa
  • programa se stabileste in functie de componenta grupei
  • orarul se fixeaza in functie de solicitari.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba germana pentru adulti sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Cursurile FIDES de limba germana pentru copii sunt predate de profesori cu experienta in scoli si licee de prestigiu din Bucuresti si din tara.

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe email  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Certificate

La sfarsitul cursului (unui modul) se elibereaza un certificat de participare.

La cerere in urma unei testari, contra cost, se poate elibera un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competente standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Certificatele eliberate de Fides sunt recunoscute international si folosite de medici si alte categorii profesionale pentru a profesa.

Program

Cursurile se pot desfasura fie online, fie  la sediul Fides, fie la sediul institutiei contractante.

La sediul Fides cursurile sunt organizate:

- de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.30 

- sambata in intervalul 09.00 -15.00 .

Pentru cursurile online sau pentru cele individuale programul (zile si ore) se stabileste de comun acord cu cursantii.

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta:

online: Luni - Vineri orele 9:00 - 18:30

sau vizita la sediul FIDES: deschis pentru informatii de luni pana vineri, orele 10.00 – 18.00 , iar sambata intre orele 09.00 - 13.00.

Locul

Cursurile de limba germana se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.

Nivelurile FIDES la cursurile curente de limba germana sunt urmatoarele:

1) Incepator 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1.1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba germana sau care au cunostinte minime si nesistematizate. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii simple, referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. 
Gramatica
Veti invata prezentul, verbelor regulate si neregulate, substantivul (genurile, cazurile, declinarea), articolul si pronumele personal.

2) Incepator 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti fi capabil sa purtati dialoguri minimale si veti intelege texte simple cu referire la familie, casa, oras, transport, mediul inconjurator, orientarea in timp si spatiu; veti putea descrie pe scurt cum si unde v-ati petrecut vacanta, cum si ce cumparaturi faceti etc.; veti avea cateva notiuni despre institutii, scoli, profesii in Germania. 
Gramatica
Veti putea folosi toate timpurile verbale, comparatia si declinarea adjectivelor, articolul posesiv, pronumele reflexiv la dativ si acuzativ.

La sfarsitul acestui modul puteti da examenul pentru certificatul de competenta lingvistica de nivel A1.

3) Elementar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (puteti purta dialoguri minimale pe teme uzuale, puteti intelege si redacta texte foarte simple referitoare la familie, casa, oras, transport). 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea comunica in situatii simple si uzuale si participa la discutii elementare pe teme familiare despre persoane, meserii, activitati curente. Veti intelege in mare sensul unui enunt sau text previzibil. Veti putea redacta / traduce texte scurte pe teme familiare cu ajutorul dictionarului. 
Gramatica
In afara competentelor gramaticale de la nivelurile precedente, veti putea folosi articolul demonstrativ, prepozitii care cer genitiv, dativ sau acuzativ, pronumele relativ si propozitia secundara relativa.

4) Elementar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea intelege si exprima idei despre activitati profesionale si locul de munca, atat in tara cat si in strainatate, mijloace media, participarea la diferite manifestari publice, veti putea scrie scrisori personale foarte simple, scrisori si invitatii la care trebuie sa se raspunda; veti intelege informatii previzibile din diverse texte cotidiene. 
Gramatica
Se adauga la cunostintele anterioare adjective substantivizate si declinarea lor; verbe, substantive si adjective cu prepozitii, diferite elemente de sintaxa, modul conjunctiv imperfect si mai mult ca perfect, diateza pasiva.

La sfarsitul acestui modul puteti da examenul pentru certificatul de competenta lingvistica de nivel A2 sau examenul ECL nivel A2.

5) Preintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.1
Cursantii care participa la acest modul trebuie sa stapaneasca structurile gramaticale predate la modulele anterioare, acestea fiind necesare unei exprimari corecte. Totodata este necesara stapanirea vocabularului de baza din limba germana pentru a putea sustine dialoguri uzuale pe teme familiare variate.
In cadrul acestui modul accentul se va pune pe exersarea capacitatii de intelegere a vorbitorilor nativi. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea aborda teme generale, subiecte sociale, profesionale, criterii de angajare etc. Veti incepe sa intelegeti articole din presa germana si unele emisiuni TV sau radio pe teme familiare. Incepeti sa va exprimati coerent puncte de vedere, sentimente, intamplari din cotidian etc. 
Gramatica
Veti folosi corect constructiile infinitivale, constructiile participiale, adverbul pronominal, modul conjunctiv prezent si perfect, vorbirea indirecta. Veti sti sa redactati sau sa traduceti texte complexe.

6) Preintermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea intelege ideile unei comunicari orale sau scrise in limbaj standard pe teme referitoare la viata curenta. Veti intelege sensul general al programelor de radio, TV pe teme de actualitate sau de interes personal sau profesional daca sunt prezentate intr-o maniera clara. Puteti participa fara o pregatire prealabila la o conversatie pe teme familiare, de interes personal sau referitoare la viata cotidiana. Va puteti exprima sentimente si opinii argumentandu-le. Puteti relata intriga unei carti sau unui film si aprecieri legate de ele. Puteti scrie coerent si corect, intr-un limbaj simplu, texte de interes personal si va puteti descrie experiente si impresii. 
Gramatica
La cunostintele anterioare se vor adauga noi notiuni de sintaxa, verbele semimodale, participiile folosite ca substantive.

La sfarsitul acestui modul puteti da examenul pentru certificatul de competenta lingvistica de nivel B1 sau examenul ECL nivel B1.

7) Intermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2.1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. Puteti sa participati la conversatii pe teme cotidiene si profesionale, puteti descrie planurile dumneavoastra intr-o conversatie cu un nativ si puteti redacta materiale scrise pe diferite teme. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea urmari emisiuni de televiziune si radio destul de lungi, veti putea intelege emisiunile de stiri si le veti putea comenta. Veti citi articole de interes general dar si de specialitate si va veti putea exprima parerile cu privire la acestea. Veti putea redacta texte care cuprind detalii despre o anumita problema. 
Gramatica
Veti folosi spontan elementele de gramatica insusite anterior, veti intelege si veti putea redacta texte complexe.

8) Intermediar 2  nivel din Cadrul European de Referinta: B 2.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. Puteti urmari reportaje transmise la radio sau televiziune, puteti sa cititi articole de ziar despre diferite teme. Puteti redacta materiale care cuprind o expunere detaliata a unei probleme din domeniul dvs. de interes. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea scrie un eseu sau un material referitor la diferite subiecte, putand sa va argumentati punctul de vedere, aratand avantajele sau dezavantajele care rezulta din acel eveniment. Veti putea intelege discursuri si argumentari complexe pe un subiect de interes personal; puteti intelege majoritatea filmelor in limbaj standard. Veti putea participa la o conversatie cu fluenta corespunzatoare cu interlocutori nativi, folosind un vocabular adecvat. Veti intelege si veti putea redacta texte complexe legate de domeniul dvs. de interes. 
Gramatica
Veti folosi spontan, corect si nuantat elementele de gramatica; veti avea un bagaj bogat de expresii si le veti folosi in contexte apropiate; veti aprofunda notiuni de morfologie si sintaxa.

La sfarsitul acestui modul, pe baza unui test, veti primi diploma FIDES cu valoare de atestat, puteti da examenul pentru certificatul de competenta lingvistica de nivel B2 sau examenul ECL nivel B2.

Daca nu esti inca sigur care este nivelul tau de limba germana acceseaza linkul de mai jos pentru a te inscrie la o testare de nivel gratuita. 

Inscrie-te la testare