Cursuri limba coreeana

CURSURI PENTRU ADULTI SI COPII - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

Limba coreeana face parte din familia limbilor altaice orientale. Este vorbita de peste cincizeci de milioane de vorbitori din Coreea de Nord si Coreea de Sud.

Este o limba inrudita cu japoneza si ca si aceasta este o limba aglutinanta (in mare parte, in loc de flexiune, se folosesc particule care se adauga la o radacina purtatoare de sens). Limba coreeana are scriere fonetica si alfabet propriu - unul dintre cele mai simple alfabete din lume. Se scrie orizontal, de la stanga la dreapta.

Cursurile de limba coreeana la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba coreeana se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. In format de grup cursurile se organizeaza in module de 24 de ore, adica o singura sedinta/saptamana x 3 ore x 8 saptamani, vineri dupa-amiaza sau sambata dimineata sau pranz. La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

Perioada

Cursurile se organizeaza pe toata perioada anului la cerere. Cursurile incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane. In cazul cursurilor individuale cursurile pot incepe oricand.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba coreeana sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

La sfarsitul cursului (un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul A2 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba coreeana se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau prin contract la sediul institutiei dvs.

Cursurile de limba coreeana au urmatoarele niveluri, un nivel necesitand minimum 24 de ore:

1) Incepator 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1.1.
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba coreeana sau care au cunostinte minime si nesistematizate.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti invata alfabetul coreean si veti incepe sa puteti citi si scrieti in coreeana. Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii foarte simple, referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Veti invata expresii simple pentru a va descurca in imprejurari cotidiene.

2) Incepator 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1.2.
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti fi capabil sa descifrati un text scris si veti intelege texte simple cu referire la familie, casa, oras, transport, mediul inconjurator. Veti putea purta conversatii scurte si uzuale; veti putea exprima notiuni de timp si data;  veti putea spune simplu si scurt cum si unde v-ati petrecut weekend-ul; veti putea da indicatii pe strada, veti putea cumpara singur ceva de la magazin; veti putea purta un scurt dialog la telefon, veti putea comanda ceva la restaurant. Veti putea folosi timpurile verbale corect, structuri gramaticale simple si uzuale.

3) Elementar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.1.
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (pot purta o conversatie simpla si corecta despre si in situatii uzuale, inteleg cu usurinta un text simplu).
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea purta scurte dialoguri uzuale pe teme familiare si veti intelege sensul principal al frazelor formulate de un vorbitor nativ pe teme familiare si care foloseste limbajul standard intr-un ritm lent. Veti putea povesti in mod simplu trecutul, prezentul si planurile de viitor. Veti capata notiuni de civilizatie coreeana (gastronomie, obiceiuri). Vezi putea invata structuri verbale din ce in ce mai complexe. Veti putea redacta texte scurte si simple.

4) Elementar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.2
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata conversa cu oarecare usurinta pe teme cotidiene, sa poata prezenta, in scris sau oral, persoane sau activitati, sa poarte conversatii telefonice, sa se refere corect la actiuni prezente, trecute si viitoare, sa exprime preferinte si opinii.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti avea un vocabular mai complex, veti intelege despre ce este vorba in texte si veti putea conversa cu usurinta despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator. La achizitiile de gramatica precedente veti adauga verbe neregulate, formarea unor fraze mai ample  folosind si gardele de politete.

5) Preintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.1.
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege fara dificultate texte si conversa cu usurinta despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator; sa inteleaga sensul global al unui mesaj de complexitate medie vorbit sau scris.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, veti putea intelege si relata fluent fapte si istorisiri, veti putea conversa pe teme variate, veti putea citi texte de dificultate medie, veti putea descrie experiente personale si impresii. Veti folosi corect timpurile verbale, gradele de politele si unele expresii frazeologice.

6) Preintermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.2.
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege si relata cursiv fapte si istorisiri, sa converseze pe teme variate, sa inteleaga texte de dificultate medie, sa poata scrie o scrisoare personala. Trebuie sa cunoasca gramatica nivelurilor anterioare.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in situatii de viata similare tarilor cu vorbitori nativi, veti intelege limba vorbita in ritm normal de vorbitori nativi. Veti putea redacta corect si coerent texte de dificultate medie, folosind dictionarul. Veti folosi spontan elementele gramaticale insusite la nivelurile precedente.

7) Intermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2.1.
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata sa se descurce fara greutate in situatii de viata similare celor ale vorbitorilor nativi si sa-i inteleaga pe nativi cand vorbesc in ritm normal; sa poata redacta corect un text de dificultate medie, cu jutorul dictionarului.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in situatii de viata autentice si diferite, cu un limbaj bogat; veti folosi spontan elementele de gramatica insusite anterior; veti intelege si veti putea redacta texte mai complexe.

8) Intermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2.2.
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa se exprime fara greutate in situatii de viata autentice si diferite, cu un limbaj bogat; sa foloseasca spontan elementele de gramatica; sa inteleaga si redacteze texte complexe.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fluent in situatii de viata autentice si variate; veti folosi spontan, corect si nuantat elementele de gramatica; veti avea un bagaj bogat de expresii si le veti folosi in contexte apropriate; veti intelege si veti putea redacta texte complexe si ample. Acest nivel este foarte bun pentru inceperea pregatirii examenului Topik.

La sfarsitul acestui modul, pe baza unui test, veti primi diploma FIDES cu valoare de atestat.

9) Avansat 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: C1.1.
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa aiba cunostinte temeinice de gramatica, sa aiba un vocabular activ bogat in domenii variate; sa poata sa redacteze rezumate si comentarii pe texte in registre lingvistice diferite; sa inteleaga fara dificultate limba vorbita de nativi si sa converseze usor.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, veti folosi constructii gramaticale complexe, veti putea face redactari, traduceri si retroversiuni complexe; veti conversa fluent si corect pe teme variate si veti avea notiuni avansate de civilizatie a tarilor vorbitoare de limba coreeana.

10) Avansat 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: C1.2.
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, persoanele care se inscriu la acest modul trebuie poata folosi constructii gramaticale complexe, sa poata face fara dificultate redactari, traduceri si retroversiuni, sa converseze fluent si corect pe teme variate.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege bine limba vorbita de nativi chiar in ritm rapid; veti citi cu usurinta un text chiar abstract si complex; veti putea participa fara efort la orice fel de conversatie, exprimandu-va corect si nuantat; veti scrie texte clare, cursive, pe teme variate si de nivel elevat.