CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

ACUM PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Limba greaca face parte din grupul limbilor indoeuropene. Atestata inca din secolul al XV i.Hr., greaca veche este, inainte si laolalta cu latina, limba celei mai dezvoltate culturi din Europa antica, matrice a intregii civilizatii occidentale. Initial impartita in mai multe dialecte, incepand din secolul IV i.Hr., se formeaza o limba comuna (koiné). Limba greaca moderna deriva din koiné si este diferita de greaca veche. Este limba oficiala in Grecia si Cipru si are multe milioane de vorbitori si datorita numeroaselor comunitati grecesti raspandite in intreaga lume.

Limba greaca are alfabet propriu, acelasi cu alfabetul grec antic.

Cursurile de limba greaca se organizeaza tot timpul anului, la cerere, la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev 1 sau prin contract la sediul institutiilor.

Tipuri de curs

  • greaca limbaj standard
  • greaca limbaje specializate (afaceri, bancar, tehnic, medical, etc.)

Cursurile FIDES de limba greaca urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Structura si organizarea cursurilor

Cursurile FIDES de limba greaca standard sunt structurate in module de la nivel incepator si pana la avansat se organizeaza in module de 2 luni de zile, 24 de ore astfel:

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz 9:00-12:00/12:15-15:15

La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor. Cursurile incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane. Cursurile individuale pot incepe oricand.

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Luni - Vineri, orele 9:00 - 18:30

Profesorii

Cursurile FIDES de limba greaca sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

Grupe

Cursurile de limba greaca sunt organizate la FIDES in grup (intre 6 si 13 cursanti) sau one to one (profesor-cursant).

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul A2 in sus se elibereaza, la cerere si contra cost, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba greaca se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau, prin contract, la sediul institutiei solicitante.

Cursurile de limba neogreaca au urmatoarele niveluri, un nivel necesitand intre 24 si 48 de ore:

1) Incepator 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1.1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba neogreaca sau care au cunostinte minime si nesistematizate.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea descifra un text scris cu caractere grecesti. Veti cunoaste lexicul elementar (formule de salut, de prezentare, tara, nationalitatea, varsta, familia, locuinta, adresa, notiuni elementare de geografie, zilele saptamanii, lunile si anotimpurile anului, exprimarea timpului, culorile), veti putea purta conversatii minimale.
Cunostinte gramaticale:  alfabetul limbii neoelene; reguli de pronuntie si particularitati fonetice ale limbii neoelene; accentul; articolul hotarat si nehotarat; declinarea substantivelor parisilabice; pronumele personale; adjectivele posesive si demonstrative; numeralele cardinale; verbele auxiliare; verbele de conjugarea I si de conjugarea a II-a la indicativ prezent; cateva verbe neregulate din lexicul de baza la indicativ prezent; litera ν [n] in pozitie finala; propozitia simpla (afirmativa, negativa, interogativa).

2) Incepator 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul? Veti cunoaste formule si expresii uzuale si veti putea purta dialoguri situationale cu lexicul aferent lor (in oras, in mijloacele de transport in comun, la posta, la telefon, la cumparaturi, studii, profesii si meserii, buletinul meteorologic).
Cunostinte gramaticale: declinarea substantivelor imparisilabice; substantive neregulate, substantive indeclinabile; adjectivele cu doua si cu trei terminatii; acordul substantivului cu adjectivul; gradele de comparatie ale adjectivului; pronumele personale; numeralele ordinale; formarea adverbelor din adjective; principalele adverbe; imperfectul verbelor de conjugarea I si a II-a; cele mai utilizate prepozitii si conjunctii coordonatoare.

3) Elementar  - nivel din Cadrul European de Referinta: A2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea avea conversatii situationale (in afara celor de mai sus): la restaurant, la cinema, la teatru; sport si timp liber; exprimarea emotiilor si a sentimentelor, a dorintelor si scuzelor, mesaje, urari, felicitari.
Cunostinte gramaticale: pronumele nehotarate, reflexive, definite, relative, interogative; verbele reflexive la indicativ prezent si imperfect; verbe medio-pasive si verbe deponente; aoristul; augmentul vocalic, augmentul interior; viitorul momentan; conjunctivul momentan; conjunctivul perfect; imperativul momentan.

4. Preintermediar  - nivel din Cadrul European de Referinta: B1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea intelege si purta un dialog cu vorbitori nativi. Va veti putea exprima in mod inteligibil in scris.  Situatii de comunicare: la cumparaturi, la medic, in vacanta, intr-un salon de coafura/frizerie. Veti avea notiuni de cultura ai civilizatie neoelena: stil de viata, cinema, muzica, tehnologie informationala (Internet), arta culinara, elemente de cultura si civilizatie, traditii, sarbatori, obiceiuri.
Cunostinte gramaticale: diateza pasiva, indicativ prezent si imperfect; diateza medie; perfectul compus; mai mult ca perfectul; viitorul anterior; aoristul pasiv; participiul perfect pasiv; conditionalul prezent si trecut; conjunctii coordonatoare si subordonatoare; propozitia completiva directa, consecutiva, cauzala, concesiva, finala, temporala, dubitativa.

5. Intermediar  - nivel din Cadrul European de Referinta: B2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?  
La sfarsitul acestul modul veti putea purta conversatii cu nativi pe orice tema; veti intelege emisiuni de radio si TV. Veti putea redacta cu destula acuratete un text scris de dificultate medie. Veti avea notiuni generale de cultura si civilizatie neoelena: administratie, economie, politica, mass-media, moda, arte, literatura, ecologie, mitologie.
Cunostinte gramaticale: recapitularea intregii gramatici prin exercitii diverse; derivarea cu prefixe si cu sufixe, diminutive, augmentative; exercitii lexicale: omonime, sinonime, antonime, paronime; expresii si constructii specifice; capcane lingvistice.

La sfarsitul acestui modul, pe baza unui test, veti primi diploma FIDES cu valoare de atestat.