CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

Limba daneza apartine grupului de limbi nord-germanice (cunoscut si ca "limbi scandinave"), un subgrup al limbilor germanice, ramura a limbilor indo-europene. Este vorbita de circa 6 milioane de persoane, majoritatea aflate in Danemarca, si aproximativ 50.000 de persoane aflate in partea nordica a Germaniei in landul Schleswig-Holstein, unde este limba minoritara.

Daneza este limba oficiala in Groenlanda si Insulele Feroe. In Islanda, parte a Danemarcei pana in 1944, daneza este studiata ca una din principalele limbi straine, alaturi de engleza, norvegiana si suedeza.

In raport cu majoritatea limbilor de circulatie internationala, gramatica limbii daneze este mai degraba usoara, in schimb fonetica este deosebit de complexa precum este si compunerea cuvintelor. Din aceasta cauza este bine ca invatarea limbii daneze sa fie asistata de un profesor care poate explica si corecta pronuntia si indruma perceptia si recunoasterea auditiva.

Utilitatea cursurilor de limba daneza nu vine atat din raspandirea acestei limbi cat din oportunitatile numeroase pe care piata muncii din Danemarca le ofera cetatenilor romani, oportunitati de care se poate profita doar cunoscand aceasta limba si putand comunica lesne in ea.

Cursurile FIDES de limba daneza tin seama de diferentele fonetice si gramaticale existente intre limba romana si cea daneza, insistand pe acele particularitati care le diferentiaza cel mai mult. Cursurile construiesc gradat insusirea limbii daneze folosind o metoda interactiva care stimuleaza comunicarea vie in situatii de viata autentice. Manualul este structurat in unitati care trateaza o tematica variata legata de viata si activitatea cotidiana (prezentare, familie, activitati zilnice, cumparaturi, stil de viata danez, sanatate etc.) dar completata si cu informatii esentiale despre civilizatia si cultura daneza. Cursantii se afla intr-un permanent dialog si interactiune atat cu profesorul cat si intre ei, fiind stimulati sa faca din orice notiune nou invatata un instrument de comunicare viu si eficient.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba daneza se organizeaza la cerere, individual, in module de 24 de ore, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Perioada

Pentru cursuri individuale data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba daneza sunt predate de profesori cu experienta indelungata, specializati in Danemarca pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba daneza se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.