Cursuri limba suedeza

CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SAU LA SEDIUL FIDES

ACUM PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Limba suedeza, limba oficiala in Suedia, este o limba germanica, din grupa limbilor scandinave. Este limba scandinava cu cel mai mare numar de vorbitori nativi.

Este o limba asemanatoare cu norvegiana si daneza (indeosebi in vocabular si sintaxa, dar cu deosebiri in fonetica) cu care este reciproc inteligibila.
Suedeza a capatat, mai ales in ultimele decenii, numeroase imprumuturi din limba engleza. Limba suedeza se scrie cu alfabet latin, si are ortografie etimologica (necesitand indicatii de pronuntare pentru straini).

Cursurile de limba suedeza la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES :cursurile de limba suedeza se organizeaza individual sau in grup, in module de 24 de ore, 1 sedinta de 3 ore, sambata, intre 9 - 12/12.15-15.15. La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Perioada

Cursurile de limba suedeza in grup se organizeaza pe toata perioada anului, la cerere. Cursurile incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane. 
Cursurile individuale sau in sistem mini-grupa se pot organiza oricand, la cerere.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba suedeza sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba suedeza se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.