Certificate de competenta lingvistica Fides

In prezent, examenele pentru obtinerea unui certificat de competenta lingvistica se tin la sediul nostru sau online.

Ce este certificatul de competenta lingvistica Fides?

Obtinute in urma unui examen, certificatele de competenta lingvistica emise de FIDES mentioneaza performantele la cele cinci competente stabilitate de Cadrul European de Referinta si nivelul european atins de candidat la fiecare dintre ele (de la A 1 la C 2). Certificatele FIDES sunt recunoscute în majoritatea statelor din Europa si din afara Europei de catre institutii multinationale, institutii de invatamant, angajatori etc. acolo unde nu se cere in mod specific un alt tip de atestat.

La ce serveste certificatul Fides?

Certificatul Fides este un indicator de referinta al nivelului de cunoastere al unei limbi straine si serveste la o posibila angajare in strainatate sau in tara, la o posibila promovare la locul de munca, la inscrierea la masterat, la doctorat, la obtinerea unei Burse Erasmus, la inscrierea la o Universitate straina etc.

Care sunt avantajele testarilor FIDES?

  • FIDES, fiind centru acreditat de testare a competentei lingvistice al catorva institutii internationale de prestigiu (acreditare Consortiul European al Limbilor Moderne, acreditare ETS, acreditare ESOL pentru pretestari Cambridge) isi bazeaz─â metodele de testare si de evaluare in concordanta cu cele in vigoare la nivel international
  • Examinatorii pentru certificarile de competenta lingvistica sunt profesori cu mare experienta in predare si evaluare, cu stagii de pregatire in strainatate si training special in evaluare
  • Examenele de certificare se dau pe tot parcursul anului, data si ora pliindu-se pe cerintele candidatului
  • Certificatul se elibereaz─â imediat si ajunge in cel mai scurt timp in posesia candidatului

Acum si online!

In ce consta testarea?

Testarile constau intr-un examen scris si oral, care verifica performantele candidatului la cele cinci competente ale Cadrul European de Referinta: intelegerea limbii vorbite/ intelegerea limbii scrise / exprimarea orala / exprimarea in scris / interactiunea intr-o conversatie. Durata probelor scrise depinde de limba si de nivelul alese; proba orala dureaza intre 15-20 minute.

Cand si unde au loc testarile?

Pentru persoanele din Bucuresti testarile au loc la sediul Fides pe toata perioada anului, oricand, pe baza unei programari telefonice. Pentru persoanele din tara sau din afara tarii testarile pot avea loc si online.

Cand se emite certificatul?

Certificatul este emis de catre Centrul Fides si se inmaneaza la cateva ore dupa testare pentru examenele organizate la sediul Fides si in cateva zile pentru testarile organizate online.

Care sunt nivelurile de competenta lingvistica pentru care se poate obtine certificatul?

Certificatul de competenta lingvistica se poate obtine pentru orice nivel de la incepator (A1) la avansat (C2).

Cum ma inscriu la o testare pentru obtinerea unui certficat lingvistic FIDES?

Inscrierile se fac telefonic la 0732.007.713/714.