Cursuri limba ucraineana

CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SAU LA SEDIUL FIDES

Cursurile de limba romana pentru refugiatii ucraineni continua la Fides - atat online cat si la sediul nostru din Bucuresti. In plus, am inceput colaborarea cu mai multe societati romanesti ce doresc sa angajeze ucraineni si sa le ofere un bagaj lingvistic de baza pentru exprimarea in limba romana.
Astfel, daca esti interesat de cursurile noastre de romana pentru ucraineni sau stii o companie interesata sa investeasca in aceste cursuri pentru angajatii sai, nu ezita sa ne contactezi!

 

Limba ucraineana face parte din familia limbilor slave orientale. Este limba oficiala a Ucrainei, avand peste 50 de milioane de vorbitori.

Limba ucraineana este apropiata de rusa atat prin lexic cat si prin structura gramaticala. Majoritatea cuvintelor de origina slava sunt comune cu rusa.
Limba ucraineana se scrie cu alfabet chirilic, avand in plus trei litere specifice.

Cursurile de limba ucraineana la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba ucraineana se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. Un modul standard de curs are 32 de ore si se poate desfasura timp de doua luni, de doua ori pe saptamana, sedinte de 2 ore.

Perioada

Fiind cursuri organizate la cerere data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba ucraineana sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba ucraineana se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau prin contract la sediul institutiei dvs.