Cursuri limba engleza

CURSURI PENTRU ADULTI SI COPII - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

Cursurile de limba engleza se organizeaza tot timpul anului online sau la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr.9 sau, prin contract, la sediul institutiilor. 

In 30 de ani de activitate, la Fides au invatat limba engleza peste 20 000 de cursanti, avand astfel posibilitatea de a avea joburi mai bine platite, de a urma studii in strainatate dar si de a-si largi orizontul si cercul de cunostinte.

ACUM LA PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

CE URMARESC

Cursurile FIDES de limba engleza pentru adulti si copii urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete, adaptate nevoilor cursantilor.

Cursurile de conversatie FIDES au ca obiectiv cresterea capacitatii de comunicare orala, sporirea fluentei in exprimare, imbunatatirea intelegerii limbii vorbite, imbogatirea vocabularului, exprimarea adecvata in circumstante diferite. Cursurile sunt interactive, cu dezbateri in grup sau in perechi, unde dialogul este permanent.

Tipuri de curs

Cursuri de limba engleza pentru adulti

    Cursuri de limba engleza pentru copii

    Cursuri individuale / de grup / pentru companii

Structura cursurilor

Cursurile FIDES de limba engleza standard sunt structurate pe niveluri, in 10 module, cate doua pentru fiecare dintre cele patru niveluri validate international: Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate.

Cum se organizeaza

Cursurile individuale si pentru companii se organizeaza la cerere. Data de incepere a acestor cursuri, programa, durata si orarul se stabilesc in functie de cerintele cursantilor.

CURSURILE DE LIMBA ENGLEZA PENTRU ADULTI IN GRUPE FIDES

Grupa este formata din 6-10 cursanti. 

                     Module de curs

   Urmatoarele serii   

     Inscrieri         

 Modul standard                                           

 (32 ore / 16 sedinte / 8 saptamani)             

 dimineata / dupa-amiaza / seara

 2 sedinte / saptamana a cate 2 ore

    20.05 - 13.07

    15.07 - 07.09

    16.09 - 09.11

    07 - 17.05.24

    25.06 - 10.07

    28.08 - 11.09

 Modul de weekend                                      

 (24 ore / 8 sedinte / 8 saptamani)       

 sambata

 1 sedinta / saptamana a cate 3 ore

    20.05 - 13.07

    15.07 - 07.09

     16.09 - 09.11

    07 - 17.05

    25.06 - 10.07

    28.08 - 11.09


CURSURILE DE LIMBA ENGLEZA PENTRU COPII

 Grupele Fides pentru copii sunt organizate:

  • pe varste si niveluri de competenta lingvistica.
  • un modul consta din 12 ore (8 sedinte a o ora si jumatate)
  • modulul incepe oricand se formeaza grupa
  • programa se stabileste in functie de componenta grupei
  • orarul se fixeaza in functie de solicitari.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba engleza pentru adulti sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Cursurile FIDES de limba engleza pentru copii sunt predate de profesori cu experienta in scoli si licee de prestigiu din Bucuresti si din tara. 

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe email la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Certificate

La sfarsitul cursului (unui modul) se elibereaza un certificat de participare.

La cerere in urma unei testari, contra cost, se poate elibera un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competente standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Certificatele eliberate de Fides sunt recunoscute international si folosite de medici si alte categorii profesionale pentru a profesa.

Program

Cursurile se pot desfasura fie online, fie  la sediul Fides, fie la sediul institutiei contractante.

La sediul Fides cursurile sunt organizate:

- de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.30 

- sambata in intervalul 09.00 -15.00 .

Pentru cursurile online sau pentru cele individuale programul (zile si ore) se stabileste de comun acord cu cursantii.

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta:

online: Luni - Vineri orele 9:00 - 18:30

sau vizita la sediul FIDES: deschis pentru informatii de luni pana vineri, orele 10.00 – 18.00 , iar sambata intre orele 09.00 - 13.00.

Locul

Cursurile de limba engleza se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.

Nivelurile FIDES la cursurile curente de limba engleza sunt urmatoarele:

1) Beginner 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1 (1)
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba engleza sau care au cunostinte minime si nesistematizate. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii foarte simple, referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Veti putea utiliza corect prezentul verbelor regulate si al verbelor "a fi" si "a avea", articolul hotarat si nehotarat, pluralul substantivelor, pronumele personale.

2) Beginner 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1 (2)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti fi capabil sa purtati conversatii scurte si uzuale si veti intelege texte simple cu referire la familie, casa, oras, transport, mediul inconjurator. Veti putea exprima notiuni de timp si data; veti putea descrie o persoana si pe dumneavoastra insiva; veti putea descrie pe scurt cum si unde v-ati petrecut vacanta; veti putea purta o conversatie telefonica simpla. Veti putea folosi si timpurile trecute ale verbelor si veti putea compara calitati sau obiecte. Veti stapani pronumele la diferite cazuri, pronumele si adjectivul posesiv si cele mai frecvente adverbe.

3) Elementary 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A2 (1)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (pot purta o conversatie simpla si corecta despre si in situatii uzuale, inteleg cu usurinta un text simplu). 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile mentionate la nivelurile anterioare, veti putea conversa cu destula usurinta despre persoane, meserii curente, activitati cotidiene, despre comportamentul si sentimentele altora si ale dumneavoastra; veti intelege texte si veti putea formula fraze legate si coerente pe teme de sanatate, boli, accidente; veti putea exprima corect cerinte, preferinte, opinii. Veti folosi curent verbele modale, aspectul continuu al verbelor, precum si prezentul, trecutul si viitorul.

4) Elementary 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A2 (2)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata conversa cu oarecare usurinta pe teme cotidiene, sa poata prezenta, in scris sau oral, persoane sau activitati, sa poarte conversatii telefonice, sa se refere corect la actiuni prezente, trecute si viitoare, sa exprime preferinte si opinii. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti avea un vocabular variat, veti intelege fara dificultate texte si veti putea conversa cu usurinta despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator; veti accepta sau refuza cu argumente o propunere sau invitatie; veti intelege sensul global al unui mesaj complex vorbit sau scris. Veti folosi conditionalul, imperativul, infinitivul si infinitivul continuu.

La sfarsitul acestui nivel va puteti prezenta la examenul KET.

5) Preintermediate 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B1 (1)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege fara dificultate texte si conversa cu usurinta despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator; sa inteleaga sensul global al unui mesaj complex vorbit sau scris.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, veti putea intelege si relata fluent fapte si istorisiri, veti conversa fluent pe teme variate, veti putea citi texte de dificultate sporita, veti putea scrie scrisori personale descriind experiente si impresii. Veti folosi corect timpurile verbale, constructiile modale si conditionale.

6) Preintermediate 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B1 (2)

Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege si relata cursiv fapte si istorisiri, sa converseze pe teme variate, sa inteleaga texte de dificultate medie, sa poata scrie un mail (personal sau legat de serviciu). Trebuie sa cunoasca gramatica nivelurilor anterioare.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in situatii de viata similare tarilor cu vorbitori nativi, veti intelege limba vorbita in ritm normal de vorbitori nativi, veti avea acces la texte de specialitate. Veti putea redacta corect si coerent texte de dificultate medie, folosind dictionarul. Veti folosi spontan elementele gramatical insusite la nivelurile precedente, la care veti adauga viitorul continuu, viitorul II.

La sfarsitul acestui nivel va puteti prezenta la examenul PET.

7) Intermediate 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B2 (1)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata sa se descurce fara greutate in situatii de viata similare celor ale vorbitorilor nativi si sa-i inteleaga pe nativi cand vorbesc in ritm normal; sa poata redacta corect un text de dificultate medie, cu jutorul dictionarului. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in situatii de viata autentice si diferite, cu un limbaj bogat; veti folosi spontan elementele de gramatica insusite anterior; veti intelege si veti putea redacta texte mai complexe.

8) Intermediate 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B2 (2)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa se exprime fara greutate in situatii de viata autentice si diferite, cu un limbaj bogat; sa foloseasca spontan elementele de gramatica; sa inteleaga si redacteze texte complexe. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fluent in situatii de viata autentice si variate; veti folosi spontan, corect si nuantat elementele de gramatica; veti avea un bagaj bogat de expresii si le veti folosi in contexte apropriate; veti intelege si veti putea redacta texte complexe si ample.

Dupa acest nivel puteti urma la FIDES un curs de pregatire pentru examenele Cambridge - First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate (BEC - Vantage), TOEFL, IELTS sau puteti continua cu urmatoarele doua module (nivel 10 si 11).

9) Upper-Intermediate 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: C1 (1)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa aiba cunostinte temeinice de gramatica, sa aiba un vocabular activ bogat in domenii variate; sa poata sa redacteze rezumate si comentarii pe texte in registre lingvistice diferite; sa inteleaga fara dificultate limba vorbita de nativi si sa converseze usor. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, veti folosi constructii gramaticale complexe, veti putea face redactari, traduceri si retroversiuni complexe; veti conversa fluent si corect pe teme variate si veti avea notiuni avansate de civilizatie a tarilor vorbitoare de limba engleza.

10) Upper-Intermediate 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: C1 (2)
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, persoanele care se inscriu la acest modul trebuie pota folosi constructii gramaticale complexe, sa poata face fara dificultate redactari, traduceri si retroversiuni, sa converseze fluent si corect pe teme variate. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege bine limba vorbita de nativi chiar in ritm rapid; veti citi cu usurinta un text chiar abstract si complex; veti putea participa fara efort la orice fel de conversatie, exprimandu-va corect si nuantat; veti scrie texte clare, cursive, pe teme variate si de nivel elevat.

La sfarsitul acestui modul se primeste diploma FIDES cu valoare de atestat. Dupa acest modul puteti urma la FIDES un curs de pregatire pentru examenul Cambridge Advanced English (CAE) sau Business English Certificate (BEC - Higher)

Daca nu esti inca sigur care este nivelul tau de limba engleza acceseaza linkul de mai jos pentru a te inscrie la o testare de nivel gratuita. 

Inscrie-te la testare

Inscrie-te la cursuri

Urmatoarea perioada de inscrieri:
25 iun - 10 iul pentru cursurile din perioada 15 iul - 07 sept

Vezi alte perioade de curs

Rezerva un loc

Cursuri copii

Certificate Fides

Cursuri de business english

Cursuri de pregatire Cambridge

Cursuri pentru companii

Cursuri de engleza in Anglia