Cursuri limba engleza

Acum ai posibilitatea de a-ti exersa limba engleza!

Inscrie-te la clubul de conversatie. Acesta va avea loc intre 31 ianuarie - 21 februarie (4 saptamani), vinerea, intre orele 18:00 - 20:00.

Perioada de inscrieri: 6 - 22 ianuarie 2020.

Recomandam nivel minim B1. 

ATENȚIE- locuri limitate!

Limba engleza este cea mai raspandita limba de comunicare internationala. Ea face parte din familia limbilor germanice occidentale. Este limba oficiala in Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Noua Zeelanda si este vorbita de milioane de locuitori din India, Filipine, Jamaica si alte zone din Asia si Africa. Este una dintre limbile oficiale si de lucru ale Organizatiei Natiunilor Unite. Limba engleza se scrie cu caractere latine.

Cursurile de limba engleza se organizeaza tot timpul anului la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr.9 sau, prin contract, la sediul institutiilor.

Ce urmaresc

Cursurile FIDES de limba engleza urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Tipuri de curs

Structura cursurilor

Cursurile FIDES de limba engleza standard sunt structurate in 10 module, cate doua pentru fiecare dintre cele patru niveluri validate international: Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate.

Cum se organizeaza

Modul standard (32 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile  Program Interval Orar
2 luni 32 2 sedinte x 2 ore / saptamana luni-miercuri / marti-joi dimineata 8-10/10-12
2 luni 32 2 sedinte x 2 ore / saptamana luni-miercuri / marti-joi seara 16:30-18:30/18:30-20:30

Module de weekend (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz 9:00-12:00/12:15-15:15

Cursuri de conversatie  ( 8 ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
o luna 8 o sedinta x 2 ore / saptamana vinerea  seara 18 - 20

Module intensive de vara (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
1 luna 24

2 sedinte x
3 ore/saptamana

luni-miercuri
/ marti-joi
dimineata 8-11/9-12
1 luna 24 2 sedinte x
3 ore/saptamana
luni-miercuri
/ marti-joi
seara 17-20/18-21

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Luni - Vineri, orele 9:00 - 18:30

Profesorii

Cursurile FIDES de limba engleza sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Grupe

Cursurile de limba engleza sunt organizate la FIDES in grup sau one to one (profesor-cursant).

Cursurile de conversatie in limba engleza

Au ca obiectiv creşterea capacităţii de comunicare orală, sporirea fluenţei în exprimare, îmbunătăţirea înţelegerii limbii vorbite, îmbogăţirea vocabularului, exprimarea adecvată în circumstanţe diferite.Cursurile sunt interactive, cu dezbateri în grup sau în perechi, unde dialogul este permanent.

Printre temele abordate se numara: calatoriile, conversatia despre locul de munca, marketing & vanzari, hobby-uri, muzica, interviuri, intrebari si raspunsuri angajat/angajator, strategii de afaceri, stiluri de viata, etc. Fiecare cursant este incurajat sa propuna o tema de dezbatere.

Certificate

La sfarsitul cursului ( unui modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul A2 in sus se elibereaza, la cerere si contra cost, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba engleza se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau, prin contract, la sediul institutiei solicitante.

Nivelurile FIDES la cursurile curente de limba engleza sunt urmatoarele:

1) Beginner 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1 (1)
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba engleza sau care au cunostinte minime si nesistematizate. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii foarte simple, referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Veti putea utiliza corect prezentul verbelor regulate si al verbelor "a fi" si "a avea", articolul hotarat si nehotarat, pluralul substantivelor, pronumele personale.

2) Beginner 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1 (2)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti fi capabil sa purtati conversatii scurte si uzuale si veti intelege texte simple cu referire la familie, casa, oras, transport, mediul inconjurator. Veti putea exprima notiuni de timp si data; veti putea descrie o persoana si pe dumneavoastra insiva; veti putea descrie pe scurt cum si unde v-ati petrecut vacanta; veti putea purta o conversatie telefonica simpla. Veti putea folosi si timpurile trecute ale verbelor si veti putea compara calitati sau obiecte. Veti stapani pronumele la diferite cazuri, pronumele si adjectivul posesiv si cele mai frecvente adverbe.

3) Elementary 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A2 (1)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (pot purta o conversatie simpla si corecta despre si in situatii uzuale, inteleg cu usurinta un text simplu). 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile mentionate la nivelurile anterioare, veti putea conversa cu destula usurinta despre persoane, meserii curente, activitati cotidiene, despre comportamentul si sentimentele altora si ale dumneavoastra; veti intelege texte si veti putea formula fraze legate si coerente pe teme de sanatate, boli, accidente; veti putea exprima corect cerinte, preferinte, opinii. Veti folosi curent verbele modale, aspectul continuu al verbelor, precum si prezentul, trecutul si viitorul.

4) Elementary 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A2 (2)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata conversa cu oarecare usurinta pe teme cotidiene, sa poata prezenta, in scris sau oral, persoane sau activitati, sa poarte conversatii telefonice, sa se refere corect la actiuni prezente, trecute si viitoare, sa exprime preferinte si opinii. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti avea un vocabular variat, veti intelege fara dificultate texte si veti putea conversa cu usurinta despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator; veti accepta sau refuza cu argumente o propunere sau invitatie; veti intelege sensul global al unui mesaj complex vorbit sau scris. Veti folosi conditionalul, imperativul, infinitivul si infinitivul continuu.

La sfarsitul acestui nivel va puteti prezenta la examenul KET.

5) Preintermediate 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B1 (1)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege fara dificultate texte si conversa cu usurinta despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator; sa inteleaga sensul global al unui mesaj complex vorbit sau scris.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, veti putea intelege si relata fluent fapte si istorisiri, veti conversa fluent pe teme variate, veti putea citi texte de dificultate sporita, veti putea scrie scrisori personale descriind experiente si impresii. Veti folosi corect timpurile verbale, constructiile modale si conditionale.

6) Preintermediate 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B1 (2)

Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege si relata cursiv fapte si istorisiri, sa converseze pe teme variate, sa inteleaga texte de dificultate medie, sa poata scrie un mail (personal sau legat de serviciu). Trebuie sa cunoasca gramatica nivelurilor anterioare.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in situatii de viata similare tarilor cu vorbitori nativi, veti intelege limba vorbita in ritm normal de vorbitori nativi, veti avea acces la texte de specialitate. Veti putea redacta corect si coerent texte de dificultate medie, folosind dictionarul. Veti folosi spontan elementele gramatical insusite la nivelurile precedente, la care veti adauga viitorul continuu, viitorul II.

La sfarsitul acestui nivel va puteti prezenta la examenul PET.

7) Intermediate 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B2 (1)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata sa se descurce fara greutate in situatii de viata similare celor ale vorbitorilor nativi si sa-i inteleaga pe nativi cand vorbesc in ritm normal; sa poata redacta corect un text de dificultate medie, cu jutorul dictionarului. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in situatii de viata autentice si diferite, cu un limbaj bogat; veti folosi spontan elementele de gramatica insusite anterior; veti intelege si veti putea redacta texte mai complexe.

8) Intermediate 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B2 (2)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa se exprime fara greutate in situatii de viata autentice si diferite, cu un limbaj bogat; sa foloseasca spontan elementele de gramatica; sa inteleaga si redacteze texte complexe. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fluent in situatii de viata autentice si variate; veti folosi spontan, corect si nuantat elementele de gramatica; veti avea un bagaj bogat de expresii si le veti folosi in contexte apropriate; veti intelege si veti putea redacta texte complexe si ample.

Dupa acest nivel puteti urma la FIDES un curs de pregatire pentru examenele Cambridge - First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate (BEC - Vantage), TOEFL, IELTS sau puteti continua cu urmatoarele doua module (nivel 10 si 11).

9) Upper-Intermediate 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: C1 (1)
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa aiba cunostinte temeinice de gramatica, sa aiba un vocabular activ bogat in domenii variate; sa poata sa redacteze rezumate si comentarii pe texte in registre lingvistice diferite; sa inteleaga fara dificultate limba vorbita de nativi si sa converseze usor. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, veti folosi constructii gramaticale complexe, veti putea face redactari, traduceri si retroversiuni complexe; veti conversa fluent si corect pe teme variate si veti avea notiuni avansate de civilizatie a tarilor vorbitoare de limba engleza.

10) Upper-Intermediate 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: C1 (2)
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, persoanele care se inscriu la acest modul trebuie pota folosi constructii gramaticale complexe, sa poata face fara dificultate redactari, traduceri si retroversiuni, sa converseze fluent si corect pe teme variate. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege bine limba vorbita de nativi chiar in ritm rapid; veti citi cu usurinta un text chiar abstract si complex; veti putea participa fara efort la orice fel de conversatie, exprimandu-va corect si nuantat; veti scrie texte clare, cursive, pe teme variate si de nivel elevat.

La sfarsitul acestui modul se primeste diploma FIDES cu valoare de atestat. Dupa acest modul puteti urma la FIDES un curs de pregatire pentru examenul Cambridge Advanced English (CAE) sau Business English Certificate (BEC - Higher)

Daca nu esti inca sigur care este nivelul tau de limba engleza acceseaza linkul de mai jos pentru a te inscrie la o testare de nivel gratuita. 

Inscrie-te la testare

Inscrie-te la cursuri

Urmatoarea perioada de inscrieri:
6 - 22 ianuarie 2020

Vezi alte perioade de curs

Rezerva un loc

Certificate Fides

Cursuri de business english

Cursuri pentru companii

Cursuri de pregatire Cambridge

Cursuri de engleza in Anglia