Cursuri limba chineza

CURSURI PENTRU ADULTI SI COPII - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

ACUM LA PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Limba chineza este vorbita de o cincime din populatia globului, adica de peste un miliard de vorbitori, pe teritoriul Chinei, in Hong Kong, in Singapore si in comunitatile chinezesti de pe tot globul. In prezent o asemenea comunitate se dezvolta cu repeziciune si in Romania.

Limba chineza este purtatoarea celei mai importante civilizatii din Extremul Orient, fiind timp de multe secole si limba de comunicare interstatala, administrativa si de cultura a mai multor tari din Asia de Sud-Est. In prezent este una dintre limbile oficiale si de lucru ale O.N.U. Limba chineza are nenumarate dialecte foarte diferite intre ele. Chineza standard actuala, nationala si oficiala, se bazeaza pe dialectul pei, cel mai raspandit (cel de nord sau mandarin) in varianta din capitala Beijing.

Gramatica limbii chineze este relativ simpla, relatiile gramaticale rezultand in special din ordinea cuvintelor, din sens si intonatie. In schimb fonetica (chineza este o limba tonala, sensul cuvantului depinde de tonul cu care este pronuntat) si scrierea sunt dificile. Scrierea chineza este singura scriere hieroglifica ramasa in uz pana in zilele noastre. In prezent scrierea este orizontala de la drepta la stanga. Caracterele latine se folosesc pentru transcrierea numelor proprii straine, a termenilor tehnici, pentru indexare etc.

Cursurile de limba chineza la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba chineză se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. In format de grup cursurile se organizeaza in module de 24 de ore, adica o singura sedinta/saptamana x 3 ore x 8 saptamani, sambata dimineata sau pranz. La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

Perioada

Cursurile se pot desfasura fie online, fie  la sediul Fides, fie la sediul institutiei contractante.

La sediul Fides cursurile sunt organizate:

- de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.30 

- sambata in intervalul 09.00 -15.00 .

Pentru cursurile online sau pentru cele individuale programul (zile si ore) se stabileste de comun acord cu cursantii.

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta:

online: Luni - Vineri orele 9:00 - 18:30

sau vizita la sediul FIDES: deschis pentru informatii de luni pana vineri, orele 10.00 – 18.00 , iar sambata intre orele 09.00 - 13.00.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba chineza sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

La sfarsitul cursului ( un modul )se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul A2 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba chineza se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.

Cursurile de limba chineza au urmatoarele niveluri, un nivel necesitand minimum 24 de ore:

1) Incepator 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1.1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba chineza sau care au cunostinte minime si nesistematizate. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul? Veti studia notiuni introductive in universul limbii chineze - reguli ale transcrierii fonetice “pinyin”, tonurile limbii chineze, cifrele, veti intelege si veti putea formula, oral si in scris (fonetic), propozitii foarte simple, referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Veti putea raspunde la intrebari scurte, privind nationalitatea, profesia, veti putea sustine un dialog la cumparaturi, precum si discutii legate de exprimarea timpului. De asemenea, veti face cunostinta si cu primele caractere chinezesti.

2) Incepator 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul? Veti fi capabil sa purtati conversatii scurte si uzuale si veti intelege texte simple cu referire la familie, casa, oras, transport, mediul inconjurator.  Veti putea descrie o persoana si pe dumneavoastra insiva; veti putea descrie pe scurt cum si unde v-ati petrecut vacanta; veti putea purta o conversatie telefonica simpla. Veti putea folosi si timpurile trecute ale verbelor si veti putea compara calitati sau obiecte. Veti stapani pronumele la diferite cazuri, pronumele si adjectivul posesiv si cele mai frecvente adverbe.Treptat, se va face trecerea de la transcrierea fonetica, la scrisul in caractere chinezesti.

3) Elementar 1- nivel din Cadrul European de Referinta: A2.1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (pot purta o conversatie simpla si corecta despre si in situatii uzuale, inteleg un text simplu). 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul? Pe langa abilitatile mentionate la nivelurile anterioare, veti putea conversa cu destula usurinta despre persoane, meserii curente, activitati cotidiene, veti putea purta o conversatie la restaurant, veti putea solicita o informaţie; veti intelege texte simple si veti putea formula fraze legate si coerente pe teme de sanatate, boli, accidente; veti putea exprima corect cerinte, preferinte, opinii. Veti putea folosi toate timpurile gramaticale si veti intelege mai bine structura limbii chineze, destul de diferita fata de structura limbilor europene. In paralel, veti afla informatii despre cultura si civilizatia chineza, o lume pe cat de exotica, pe atat de fascinanta.

4) Elementar 2 – nivel din Cadrul European de Referinta: A2.2
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata conversa cu oarecare usurinta pe teme cotidiene, sa poata prezenta, in scris sau oral, persoane sau activitati, sa poarte conversatii telefonice, sa se refere corect la actiuni prezente, trecute si viitoare, sa exprime preferinte si opinii. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?Veti avea un vocabular variat, veti intelege texte scrise si veti putea conversa despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator; veti accepta sau refuza cu argumente o propunere sau invitatie; veti intelege sensul global al unui mesaj vorbit sau scris. La acest nivel, veti putea intelege un text scris doar in caractere chinezesti. De asemenea, veti imbina utilul cu placutul, intelegand mai bine stilul de viata al poporului chinez, traditiile si obiceiurile acestuia, prin intermediul lectiilor tematice, care in acelasi timp va vor imbogati si vocabularul aferent. Veti afla curiozitati legate de obiceiuri culinare, despre filosofia chineza, despre prezenta binomului Yin-Yang in multe domenii curente.

La sfarsitul acestui nivel, pentru perfectionare, se recomanda urmarea unui curs de limba chineza, prin FIDES Travel, la o scoala specializata din China.

5) Preintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B1.1
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege un text scris in caractere chinezesti si conversa despre locuri, timpuri, activitati, calatorii, mediul inconjurator; sa poata intelege sensul global al unui mesaj complex vorbit sau scris. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul? Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, veti putea intelege si relata destul de fluent fapte si istorisiri, veti putea conversa pe teme variate, veti putea citi texte de dificultate medie, veti putea scrie scrisori personale descriind experiente si impresii. Veti putea folosii expresii specifice limbii chineze.

6) Preintermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B1.2
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs nivelurile precedente sau sa poata intelege si relata cursiv fapte si istorisiri, sa converseze pe teme variate, sa inteleaga texte de dificultate medie, sa poata scrie o scrisoare personala. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul? Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in diferite situatii, veti intelege limba vorbita in ritm normal de vorbitori nativi, veti avea acces la texte de dificultate sporita. Veti putea redacta corect si coerent texte de dificultate medie, folosind dictionarul. In functie de necesitatile fiecaruia, vom traduce texte din domeniul economic, juridic sau business. Veti avea mai multe informatii despre civilizatia chineza din trecut si din prezent.

La sfarsitul acestui modul, pe baza unui test, veti primi diploma FIDES cu valoare de atestat.