Cursuri limba italiana

Acum ai posibilitatea de a-ti exersa limba italiana!

Inscrie-te la clubul de conversatie. Acesta va avea loc intre 31 ianuarie - 21 februarie (4 saptamani), vinerea, intre orele 18:00 - 20:00.

Perioada de inscrieri: 6 - 22 ianuarie 2020.

Recomandam nivel minim B1. 

ATENČšIE- locuri limitate!

Limba italiana face parte din familia limbilor romanice, grupa italo-romanica. Are peste 100 de milioane de vorbitori nativi. Este limba oficiala (sau co-oficiala) in Italia, Elvetia, San Marino, Vatican. Este una dintre limbile de comunicare internationala.

Italiana are numeroase dialecte, insa limba literara este unitara.
Pronuntia limbii italiene are o singura dificultate, aceea a consoanelor duble, inexistente in limba romana. Pronuntarea corecta usureaza insa scrierea corecta a acelorasi consoane duble. Lexicul, in covarsitoare masura de sorginte latina, prezinta numeroase asemanari cu lexicul romanesc, gramatica fiind mai degraba asemanatoare cu cea franceza.
Limba italiana are scriere fonetica, cu caractere latine si cu accente.

Cursurile de limba italiana se organizeaza tot timpul anului la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr.9 sau prin contract la sediul institutiilor.

Tipuri de curs

Cursurile FIDES de limba italiana urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Structura si organizarea cursurilor

Cursurile FIDES de limba italiana standard sunt structurate in module de la nivel incepator si pana la avansat.Puteti opta pentru urmatoarele variante de modul si program:

Modul standard (32 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 32 2 sedinte x 2 ore / saptamana luni-miercuri / marti-joi dimineata 8-10 /10-12
2 luni 32 2 sedinte x 2 ore / saptamana luni-miercuri / marti-joi seara 16:30-18:30/18:30-20:30

Module de weekend (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz 9:00-12:00/12:15-15:15

Module intensive de vara (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
1 luna 24

2 sedinte x
3 ore/saptamana

luni-miercuri
/ marti-joi
dimineata 8-11/9-12
1 luna 24 2 sedinte x
3 ore/saptamana
luni-miercuri
/ marti-joi
seara 17-20/18-21

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Luni - Vineri, orele 9:00 - 18:30

Profesorii

Cursurile FIDES de limba italiana sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Grupe

Cursurile de limba italiana sunt organizate la FIDES in grup sau one to one (profesor-cursant).

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza, la cerere, un certificat de participare, iar dupa ultimul nivel se elibereaza diploma FIDES cu valoare de atestat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba italiana se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau, prin contract, la sediul institutiei solicitante.

Nivelurile FIDES la cursurile curente de limba italiana sunt urmatoarele:

1) Incepator - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba spaniola sau care au cunostinte minime. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii simple referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Va veti putea intelege cu un vorbitor nativ in situatii simple si de prima necesitate, daca acesta vorbeste rar si clar.
Veti putea recunoaste si utiliza prezentul verbelor regulate si al mai multor verbe neregulate printre care "a fi" si "a avea", cateva forme de imperativ si conditional; articolul hotarat si nehotarat, pronumele personale la nominativ si acuzativ, adjectivele posesive.

2) Elementar - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (puteti purta dialoguri minimale cu vorbitori nativi, pe teme familiare, aveti cunostintele de gramatica mentionate mai sus). 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege mesaje scurte si clare pe teme familiare. Veti putea citi si intelege texte scurte si simple, mesaje e-mail, veti putea deduce intelesul unor informatii previzibile din ziare, reclame, prospecte, meniuri etc. Veti fi capabil sa purtati dialoguri simple pe teme uzuale, fara totusi a putea intretine o conversatie. Veti putea exprima, oral si in scris, notiuni de timp si data; veti putea descrie o persoana si pe dumneavoastra insiva; veti putea descrie pe scurt activitatea profesionala, conditiile de viata etc. ale dvs. sau ale altor persoane; va veti putea intelege la telefon pe teme familiare si veti redacta corect mesaje scurte. Veti dobandi notiuni elementare de cultura si civilizatie spaniola.
Veti putea folosi toate formele de trecut ale verbelor, veti folosi cele mai frecvente verbe neregulate la prezent, trecut si viitor, formele reflexive si pasive ale verbelor, gerunziul si imperativul si expresii impersonale.

3) Preintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1 (1) 
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. Puteti participa la o conversatie simpla cand se foloseste un limbaj standard, pe teme familiare legate de locul de munca sau de timpul liber. Puteti sa scrieti in limba spaniola un text simplu pe o tema familiara. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti folosi corect, activ si spontan, un limbaj adecvat pentru diferite situatii din viata cotidiana, va veti putea exprima parerea cu privire la diferite evenimente sociale si veti putea intretine chiar un dialog cu un vorbitor nativ pe teme familiare. Veti capata noi notiuni de cultura si civilizatie spaniola.
Veti putea folosi comparatia regulata si neregulata a adjectivelor; verbele regulate si majoritatea celor neregulate la indicativ si veti putea incepe sa folositi subjonctivul si constructiile conditionale.

4) Preintermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1 (2)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea urmari emisiuni de radio si televiziune vorbite in limba italiana, chiar cu unele diferente locale, si documentare pe teme de interes personal, daca prezentarea se face intr-un mod clar. Veti putea sustine o conversatie legata de o tema cotidiana, fara o pregatire prealabila. Veti putea purta conversatii in care va argumentati punctul de vedere, veti putea povesti coerent o carte, un film etc. Veti putea intelege mesajul unor articole din ziarele de limba italiana despre teme familiare, informatii despre diferite produse. Veti putea sa va argumentati opiniile si sa va descrieti planurile. Veti putea sa participati la interviuri de selectie pentru diferite locuri de munca.
La cunostintele de gramatica precedente se vor adauga, folosirea subjonctivului si concordanta timpurilor la indicativ si subjonctiv.

5) Iintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2 (1)

La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?

Veti putea urmari emisiuni de televiziune si radio destul de lungi, veti putea intelege emisiunile de stiri si le veti putea comenta. Veti citi articolele de interes general dar si de specialitate si va veti putea exprima parerile cu privire la acestea. Veti putea redacta texte care cuprind detalii despre o anumita problema. Veti detine informatii despre mari personalitati ale culturii italiene, artisti si savanti, din trecut. Veti capata notiuni de sintaxa frazei, veti putea folosi periodul ipotetic (constructia conditionala), veti folosi corect particulele ci, vi, ne.

In urma absolvirii acestui modul puteti participa la examenul CELI 2 sau CILS 1 studiind in prealabil strategia si tehnica examenului respectiv.

6) Intermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2 (2)

La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea scrie un eseu sau un material referitor la diferite subiecte, putand sa va argumentati punctul de vedere, aratand avantajele sau dezavantajele care rezulta din acel eveniment. Veti putea intelege filme in limba italiana standard si clar pronuntate. Veti urmari fara dificultate orice emisiune de stiri. Veti putea participa la o conversatie cu fluenta corespunzatoare cu interlocutori nativi, folosind un vocabular adecvat. Veti avea notiuni avansate de cultura si civilizatie italiana.
Veti putea folosi constructiile verbale pasive ale verbelor «servile»; veti folosi constructiile cu verbul la infinitiv, gerunziu, participiu; veti putea folosi discursul indirect folosind concordanta timpurilor atat la indicativ cat si la conjunctiv

In urma absolvirii acestui nivel, vi se acorda, in baza unui test, diploma FIDES cu valoare de atestat si puteti participa la examenul pentru obtinerea certificatului de italiana CELI 3 sau CILS 2, studiind in prealabil metodologia examenului respectiv.

Daca nu esti inca sigur care este nivelul tau de limba italiana acceseaza linkul de mai jos pentru a te inscrie la o testare de nivel gratuita.

Inscrie-te la testare