CURSURI PENTRU ADULTI SI COPII - ACUM ONLINE SAU LA SEDIUL FIDES

ACUM PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Limba araba este una dintre cele mai raspandite limbi de pe glob. Este vorbita de milione de cetateni din Asia, din nordul Africii si de marea majoritate a musulmanilor raspanditi in alte tari. Araba face parte din grupul limbilor semitice meridionale, are alfabet propriu si se scrie orizontal, de la drepta la stanga. Alfabetul are 28 de litere care noteaza consoanele. Vocalele fie nu se scriu fie se marcheaza ca accente deasupra sau dedesubtul consoanelor. Desi are o multitudine de dialecte, majoritatea vorbitorilor de araba inteleg araba clasica.

Cursurile de limba araba la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba araba se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. In format de grup cursurile se organizeaza astfel:


Modul de weekend (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz

9:00-12:00 /12:15-15:15 

 La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Cursurile se pot desfasura fie online, fie  la sediul Fides, fie la sediul institutiei contractante.

La sediul Fides cursurile sunt organizate:

- de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.30 

- sambata in intervalul 09.00 -15.00 .

Pentru cursurile online sau pentru cele individuale programul (zile si ore) se stabileste de comun acord cu cursantii.

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta:

online: Luni - Vineri orele 9:00 - 18:30

sau vizita la sediul FIDES: deschis pentru informatii de luni pana vineri, orele 10.00 – 18.00 , iar sambata intre orele 09.00 - 13.00.

Perioada

Cursurile se organizeaza pe toata perioada anului la cerere. Cursurile in grup incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane. In cazul cursurilor individuale cursul poate incepe oricand.

Profesorii

Cursurile Fides de limba araba sunt predate de nativi sau de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

La sfarsitul cursului ( un modul )se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul A2 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba araba se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.

Cursurile de limba araba au urmatoarele niveluri, un nivel necesitand minimum 24 de ore:

1) Incepator 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A1.1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba araba sau care au cunostinte minime si nesistematizate.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii simple, referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. 
Cunostinte gramaticale: fonetica si alfabetul arab (exercitii de transcriere fonetica a cuvintelor, pronuntie, formarea unui vocabular minimal), semne ortografice ( shadda - sukun; ortografierea hamzei; alif maksura / alif madda) – in exercitii de scriere, articolul hotarat al si tanwin-ul, litere solare si lunare, cifrele indiene, propozitia nominala, declinarea diptota si triptota, raportul de anexiune, pronumele personal forma izolata;

2) Incepator 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti fi capabil sa purtati dialoguri minimale si veti intelege texte simple cu referire la familie, casa, oras, transport, mediul inconjurator, orientarea in timp si spatiu; veti putea descrie pe scurt cum si unde v-ati petrecut vacanta, cum si ce cumparaturi faceti etc.; veti avea cateva notiuni despre institutii, scoli, profesii in lumea araba. 
Cunostinte gramaticale: conjugarea verbului (neindeplinit, indicativ, conjunctiv, apocopat, imperativ), pronumele personale afixe, genul numelor (substantive cu gen fluctuant, numele colective, numele-adjective derivate), numarul si cazul la nume, declinarea cuvintelor ‘ab si ‘ah in caz de anexiune, pluralul substantivelor (extern / intern);

3) Elementar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.1.
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (puteti purta dialoguri minimale pe teme uzuale, puteti intelege si redacta texte foarte simple referitoare la familie, casa, oras, transport) 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea comunica in situatii simple si uzuale si participa la discutii elementare pe teme familiare despre persoane, meserii, activitati curente. Veti intelege in mare sensul unui enunt sau text previzibil. Veti putea redacta / traduce texte scurte pe teme familiare cu ajutorul dictionarului. 
Cunostinte gramaticale: acordul ( al atributului adjectival, al numelui predicativ cu subiectul sau, al verbului cu subiectul sau cu pronumele), exprimarea apartenentei prin constructii prepozitionale, demonstrativul, interogatia (totala, cine/ce, ‘ayyu + complement de anexiune, particule adverbiale interogative), negatia (verbala, in propozitia nominala, intarita, in coordonare), adjectivul de relatie, numele de calitate, anexiunea de calificare, redarea comparativului / superlativului;

4) Elementar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
 Veti putea intelege si exprima idei despre activitati profesionale si locul de munca, atat in tara cat si in strainatate, veti avea un prim acces la mijloacele media, veti putea participa la dialoguri pe teme simple si la diferite manifestări publice cu vorbitori nativi, veti putea scrie scrisori personale simple veti intelege informatii previzibile din diverse texte cotidiene.
Cunostinte gramaticale: se adauga la cunostintele anterioare - verbul kana ca exponent temporal, participiul activ / pasiv, diateza pasiva, intrebuintarea verbului la diateza pasiva; texte, traduceri si retroversiuni din domeniile mentionate anterior.

La sfarsitul acestui nivel pentru perfectionare se recomanda urmarea unui curs de limba araba, prin FIDES Travel, la o scoala specializata din Maroc. 

5) Preintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.1.
Cursantii care participa la acest modul trebuie sa stapaneasca structurile gramaticale predate la modulele anterioare, acestea fiind necesare unei exprimari corecte. Totodata este necesara stapanirea vocabularului de baza pentru a putea sustine dialoguri uzuale pe teme familiare variate. 
In cadrul acestui modul accentul se va pune pe exersarea capacitatii de intelegere a vorbitorilor nativi. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea aborda teme generale, subiecte sociale, profesionale, criterii de angajare etc.  Veti incepe sa intelegeti articole din presa araba si unele emisiuni TV sau radio pe teme curente. Incepeti sa va exprimati coerent puncte de vedere, sentimente, intamplari din cotidian etc.  
Cunostinte gramaticale: formele derivate ale verbului (formele intensive, forma a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a X-a, forma a IX-a)

6) Preintermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1.2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea intelege ideile unei comunicari orale sau scrise in limbaj standard pe teme referitoare la viata curenta. Veti intelege sensul general al programelor de radio, TV pe teme de actualitate sau de interes personal sau profesional daca sunt prezentate intr-o maniera clara. Puteti participa fara o pregatire prealabila la o conversatie pe teme familiare, de interes personal sau referitoare la viata cotidiana. Va puteti exprima sentimente si opinii argumentandu-le. Puteti relata intriga unei carti sau unui film si aprecieri legate de ele. Puteti scrie coerent si corect, intr-un limbaj simplu, texte de interes personal si va puteti descrie experiente si impresii. 
Cunostinte gramaticale: radacini anormale, verbe concave / geminate / asimilate / defective, conjugarea verbelor cu dubla anomalie, verbe cu hamza, numeralul (cardinal / ordinal, compus);


 La sfarsitul acestui modul, pe baza unui test, veti primi diploma FIDES cu valoare de atestat. Diploma Fides si certificatul de frecventa se poate solicita si elibera in termen de 3 luni de la data terminarii cursului.