Diplomele de Spaniola ca Limba Straina (DELE) sunt titluri oficiale, acordate de Institutul Cervantes in numele Ministerului Educatiei si Stiintei din Spania si au recunoastere internationala. Examenele sunt concepute si organizate de Institutul Cervantes in colaborare cu Universitatea din Salamanca.

Cursurile FIDES pentru examenele in vederea obtinerii diplomelor de cunoastere a limbii spaniole se organizeaza la cerere, individual sau in grup. Un modul standard are 32 de ore si se desfasoara timp de doua luni de doua ori pe saptamana cate doua ore.
Fiind cursuri organizate la cerere data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Cursurile de pregatire organizate la FIDES in vederea sustinerii acestor examene urmaresc atat perfectionarea cunostintelor de limba ( intelegerea limbii vorbite, intelegerea unui text scris, capacitatea de a comunica intr-o conversatie, capacitatea de a comunica oral si capacitatea de a redacta un text scris) cat si deprinderea cu metodologia si tehnica specifica fiecarui examen in parte. Mentionam ca pentru un bun rezultat la asemenea examene este imperios necesara familiarizarea cu respectiva metodologie si tehnica de examinare.

Metoda si materiale de curs
Cursurile folosesc metodologii si materiale (manuale, exercitii, teste) de ultima ora, publicate in strainatate si concepute exact pentru pregatirea examenului respectiv.

Profesorii
Cursurile Fides sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la Fides.

In Romania se pot sustine urmatoarele examene:

DELE inicial (Diploma de Espanol - Nivel inicial) - nivel B 1 pe Scala Comuna Europeana
Aceasta diploma certifica o competenta in limba spaniola suficienta pentru a intelege si reactiona adecvat in situatii uzuale, pentru a comunica, intr-un limbaj de baza, dorinte si necesitati care nu comporta luarea de decizii.

DELE intermedio (Diploma de Espanol - Nivel intermedio) - nivel B 2 pe Scala Comuna Europeana
Aceasta diploma dovedeste o competenta lingvistica suficienta pentru a va descurca in situatii curente, in circumstante normale de comunicare ce nu implica un limbaj specializat.

DELE superior (Diploma de Espanol - Nivel superior) - nivel C 2 pe Scala Comuna Europeana
Aceasta diploma dovedeste o cunoastere aprofundata a limbii spaniole si o competenta lingvistica ce va permite sa va descurcati in situatii care cer folosirea limbii la un nivel superior si implica, de asemenea, cunoasterea obiceiurilor culturale pe care acele situatii le presupun.

Examenele DELE cuprind urmatoarele 5 probe, durata si dificultatea fiecareia depinzand de nivelul pentru care s-a optat:
- Intelegerea unui text scris
- Exprimarea in scris
- Intelegerea unui discurs oral
- Gramatica si vocabular
- Exprimare orala