Centrul de Limbi Straine FIDES este specializat in cursuri pentru companii, pe care le organizeaza de mai bine de 30 ani.

Clientela noastra merge de la mari companii multinationale pana la microintreprinderi, pentru ca ne adaptam cu usurinta programele si metodele de predare si ne pliem nevoilor efective ale companiei.

Un curs de limbi straine la FIDES aduce oricarei companii ridicarea standardului activitatii proprii si o sansa de succes pe piata de afaceri.

Centrul Fides organizeaza cursuri individuale si/sau de grup adaptate nevoilor companiei privind data de incepere, programul cursului, frecventa sedintelor de curs, limbajul standard sau specializat (business, tehnic, medical etc.) .

In prezent  cursurile Fides sunt organizate online, la sediul Fides (in centrul Bucurestiului) sau la sediul companiilor.

Centrul Fides organizeaza si cursuri de limba romana pentru cetatenii straini. Aceste cursuri se adreseaza cu precadere oamenilor de afaceri, diplomatilor, cetatenilor straini care lucreaza sau studiaza in Romania si sunt cursuri personalizate, adaptate nevoilor cursantilor.

Analiza dezideratelor institutiei

Analiza cuprinde urmatoarele etape:

 • Departamentul de cursuri poarta o discutie detaliata cu reprezentantul companiei (beneficiarul) pentru a afla ce anume se doreste prin cursurile respective, de la ce nivel se pleaca si la ce nivel se doreste sa se ajunga, care este, in general, profilul cursantilor si care este bugetul pe care compania este dispusa sa-l aloce trainingului.
 • Viitorilor cursanti li se da un prim test, pentru evaluarea nivelului; nivelul poate fi stabilit de catre cursanti pe baza unui descriptor sau pe baza testelor gratuite de pe site-ul FIDES.
 • Pornind de la datele aflate, FIDES propune o programa, o structura si un set de materiale, si discuta propunerile cu beneficiarul.
 • Se definitiveaza de comun acord continutul si metodologia cursului, orarul, locul, tariful si modalitatile de plata si se incheie un contract.

Metodologie

Metodele sunt interactive si se bazeaza pe materiale de ultima ora, inclusiv pentru limbajele specializate, tiparite de mari edituri occidentale specializate.
Cursurile urmaresc dezvoltarea tuturor celor cinci deprinderi lingvistice de baza (intelegerea unui discurs oral; intelegerea unui text scris; fluenta in conversatie; producerea unui discurs oral; exprimarea in scris), dar insista pe cea potrivita scopurilor companiei.
Cursurile includ texte, exercitii si scenarii potrivite cu profilul companiei. Este recomandat ca institutita sa propuna un set de documente de specialitate pe baza carora sa se poata intelege mai bine specificul limbajului dorit si sa se poata personaliza optim programa.

Monitorizare si raportare

Este important ca institutia beneficiara sa fie informata periodic si corect asupra frecventei, participarii si progreselor cursantilor. De aceea:

 • FIDES informeaza, in urma testului initial, care este nivelul de pornire al cursantilor.
 • FIDES instiinteaza ritmic compania cu privire la prezenta si progresul cursantilor si face recomandari companiei.
  La sfarsitul cursului, FIDES preda companiei prezenta si evaluarea finala a fiecarui cursant in parte, iar cursantului ii elibereaza o diploma cu valoare de atestat sau un certificat de frecventa, in functie de nivelul absolvit.
 • FIDES consiliaza atat compania cat si pe cursanti cu privire la dezvoltarea pe viitor a competentelor lingvistice.

Diplome, certificate, atestate

La sfarsitul cursului cursantii primesc, dupa cum doreste compania si in functie de nivelul absolvit:

 • un certificat de frecventa;
 • o diploma FIDES cu valoare de atestat - competentele fiind exprimate conform standardelor lingvistice europene;
 • un atestat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta.

Centrul de Limbi Straine FIDES poate organiza, la solicitarea companiei, testarea nivelului de cunostinte in orice limba straina a unui numar de angajati sau al intregului personal al companiei (audit lingvistic).

Testarea consta intr-o proba scrisa si alta orala, acoperind impreuna cele cinci deprinderi de baza (intelegerea unui discurs oral; intelegerea unui text scris; fluenta in comunicarea orala - conversatie; producerea unui discurs oral; exprimarea in scris) sau numai acele deprinderi care intereseaza direct compania.

Rezultatul testarii se exprima in treptele Pasaportului Lingvistic European, acreditat de Consiliul Europei (de la A1 - slab la C2 - excelent), si in calificativele traditionale (slab, suficient, bine, foarte bine, excelent).

Pentru a vizualiza clientii Fides click aici.