Cursuri limba slovaca

CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SAU LA SEDIU

Limba slovaca este vorbita in Slovacia si in alte tari ale lumii de nativi slovaci. Are peste 5 milioane de vorbitori nativi. Ea ocupa o pozitie centrala intre limbile slave, prezentand apropieri si de limbile slave meridionale, si de cele orientale si occidentale - dintre acestea semanand mai bine cu ceha.
Ca si limba ceha, a imprumutat de-a lungul veacurilor cuvinte din limba germana, dar si din polona iar, din pricina apartenentei la catolicism, si din limba latina.
Limba slovaca se scrie cu alfabet latin, similar cu al cehei.

Cursurile de limba slovaca la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba slovaca se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. Un modul standard de curs are 32 de ore si se poate desfasura timp de doua luni, de doua ori pe saptamana, sedinte de 2 ore.

Perioada

Fiind cursuri organizate la cerere data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba slovaca sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba slovaca se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau prin contract la sediul institutiei dvs.

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe email la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.