Cursuri limba spaniola

CURSURI PENTRU ADULTI SI COPII - ACUM ONLINE SAU LA SEDIUL FIDES

Cursurile de limba spaniola se organizeaza tot timpul anului online sau la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr.9 sau, prin contract, la sediul institutiilor.

In 30 de ani de activitate, la Fides au invatat limba spaniola peste 20 000 de cursanti, avand astfel posibilitatea de a avea joburi mai bine platite, de a urma studii in strainatate dar si de a-si largi orizontul si cercul de cunostinte.

ACUM LA PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

  • pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)
  • reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs
  • înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Ce urmaresc

Cursurile FIDES de limba spaniola pentru adulti si copii urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete, adaptate nevoilor cursantilor.

Cursurile de conversatie FIDES au ca obiectiv cresterea capacitatii de comunicare orala, sporirea fluentei in exprimare, imbunatatirea intelegerii limbii vorbite, imbogatirea vocabularului, exprimarea adecvata in circumstante diferite. Cursurile sunt interactive, cu dezbateri in grup sau in perechi, unde dialogul este permanent.

Tipuri de curs

Cursuri de limba spaniola pentru adulti

    Cursuri de limba spaniola pentru copii

Cursuri individuale / de grup / pentru companii

Structura cursurilor

Cursurile FIDES de limba spaniola standard sunt structurate pe niveluri, in 10 module, cate doua pentru fiecare dintre cele patru niveluri validate international: Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate.

Cum se organizeaza

Cursurile individuale si pentru companii se organizeaza la cerere. Data de incepere a acestor cursuri, programa, durata si orarul se stabilesc in functie de cerintele cursantilor.

CURSURILE DE LIMBA SPANIOLA PENTRU ADULTI IN GRUPE FIDES

Grupa este formata din 6-10 cursanti. 

                     Module de curs

   Urmatoarele serii   

     Inscrieri         

 Modul standard                                           

 (32 ore / 16 sedinte / 8 saptamani)             

 dimineata / dupa-amiaza / seara

 2 sedinte / saptamana a cate 2 ore

    20.05 - 13.07

    15.07 - 07.09

    16.09 - 09.11

    07 - 17.05.24

    25.06 - 10.07

    28.08 - 11.09

 Modul de weekend                                      

 (24 ore / 8 sedinte / 8 saptamani)       

 sambata

 1 sedinta / saptamana a cate 3 ore

    20.05 - 13.07

    15.07 - 07.09

     16.09 - 09.11

    07 - 17.05

    25.06 - 10.07

    28.08 - 11.09


CURSURILE DE LIMBA SPANIOLA PENTRU COPII

 Grupele Fides pentru copii sunt organizate:

  • pe varste si niveluri de competenta lingvistica.
  • un modul consta din 12 ore (8 sedinte a o ora si jumatate)
  • modulul incepe oricand se formeaza grupa
  • programa se stabileste in functie de componenta grupei
  • orarul se fixeaza in functie de solicitari.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba spaniola pentru adulti sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Cursurile FIDES de limba spaniola pentru copii sunt predate de profesori cu experienta in scoli si licee de prestigiu din Bucuresti si din tara.

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe email  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Certificate

La sfarsitul cursului (unui modul) se elibereaza un certificat de participare.

La cerere in urma unei testari, contra cost, se poate elibera un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competente standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Certificatele eliberate de Fides sunt recunoscute international si folosite de medici si alte categorii profesionale pentru a profesa.

Program

Cursurile se pot desfasura fie online, fie  la sediul Fides, fie la sediul institutiei contractante.

La sediul Fides cursurile sunt organizate:

- de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.30 

- sambata in intervalul 09.00 -15.00 .

Pentru cursurile online sau pentru cele individuale programul (zile si ore) se stabileste de comun acord cu cursantii.

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta:

online: Luni - Vineri orele 9:00 - 18:30

sau vizita la sediul FIDES: deschis pentru informatii de luni pana vineri, orele 10.00 – 18.00 , iar sambata intre orele 09.00 - 13.00.

Locul

Cursurile de limba spaniola se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.

Nivelurile FIDES la cursurile curente de limba spaniola sunt urmatoarele:

1) Incepator - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba spaniola sau care au cunostinte minime. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii simple referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Va veti putea intelege cu un vorbitor nativ in situatii simple si de prima necesitate, daca acesta vorbeste rar si clar.
Veti putea recunoaste si utiliza prezentul verbelor regulate si al mai multor verbe neregulate printre care "a fi" si "a avea", cateva forme de imperativ si conditional; articolul hotarat si nehotarat, pronumele personale la nominativ si acuzativ, adjectivele posesive.

2) Elementar - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (puteti purta dialoguri minimale cu vorbitori nativi, pe teme familiare, aveti cunostintele de gramatica mentionate mai sus). 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege mesaje scurte si clare pe teme familiare. Veti putea citi si intelege texte scurte si simple, mesaje e-mail, veti putea deduce intelesul unor informatii previzibile din ziare, reclame, prospecte, meniuri etc. Veti fi capabil sa purtati dialoguri simple pe teme uzuale, fara totusi a putea intretine o conversatie. Veti putea exprima, oral si in scris, notiuni de timp si data; veti putea descrie o persoana si pe dumneavoastra insiva; veti putea descrie pe scurt activitatea profesionala, conditiile de viata etc. ale dvs. sau ale altor persoane; va veti putea intelege la telefon pe teme familiare si veti redacta corect mesaje scurte. Veti dobandi notiuni elementare de cultura si civilizatie spaniola.
Veti putea folosi toate formele de trecut ale verbelor, veti folosi cele mai frecvente verbe neregulate la prezent, trecut si viitor, formele reflexive si pasive ale verbelor, gerunziul si imperativul si expresii impersonale.

3) Preintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1 (1) 
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. Puteti participa la o conversatie simpla cand se foloseste un limbaj standard, pe teme familiare legate de locul de munca sau de timpul liber. Puteti sa scrieti in limba spaniola un text simplu pe o tema familiara. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti folosi corect, activ si spontan, un limbaj adecvat pentru diferite situatii din viata cotidiana, va veti putea exprima parerea cu privire la diferite evenimente sociale si veti putea intretine chiar un dialog cu un vorbitor nativ pe teme familiare. Veti capata noi notiuni de cultura si civilizatie spaniola.
Veti putea folosi comparatia regulata si neregulata a adjectivelor; verbele regulate si majoritatea celor neregulate la indicativ si veti putea incepe sa folositi subjonctivul si constructiile conditionale.

4) Preintermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1 (2)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea urmari emisiuni de radio si televiziune vorbite in limba spaniola, chiar cu unele diferente locale, si documentare pe teme de interes personal, daca prezentarea se face intr-un mod clar. Veti putea sustine o conversatie legata de o tema cotidiana, fara o pregatire prealabila. Veti putea purta conversatii in care va argumentati punctul de vedere, veti putea povesti coerent o carte, un film etc. Veti putea intelege mesajul unor articole din ziarele de limba spaniola despre teme familiare, informatii despre diferite produse. Veti putea sa va argumentati opiniile si sa va descrieti planurile. Veti putea sa participati la interviuri de selectie pentru diferite locuri de munca.
La cunostintele de gramatica precedente se vor adauga, folosirea subjonctivului si concordanta timpurilor la indicativ si subjonctiv.

In urma absolvirii acestui modul, pe baza unui test, vi se acorda diploma FIDES cu valoare de atestat si puteti sustine examenul DELE inicial.

5) Intermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2 (1)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea evoca experiente din trecut si veti putea relata anecdote. Veti putea localiza persoane si le veti putea descrie pozitia, aspectul fizic, vestimentia si schimbarile de comportament. Veti putea da instructiuni si explica ceea ce spun alte persoane. Veti putea face referire la datele biografice, cum ar fi originea, resedinta, profesia, starea civila, relatiile de familie ori decesul unei persoane. Veti putea descrie schimbarile intervenite in personalitatea cuiva si veti putea relata evenimente istorice. Veti putea descrie spatii naturale si conditii de clima. Veti fi capabil sa exprimati idei care se refera la finalitatea, certitudinea ori probabilitatea unui eveniment. Veti putea vorbi despre planuri si intentii de viitor si veti putea enumera conditiile necesare pentru ca anumite lucruri sa se intample. Veti putea propune solutii la eventuale incidente. Veti putea negocia si va veti putea argumenta pozitia intr-o discutie in contradictoriu. Veti putea face propuneri si sugestii si veti putea accepta propunerile altora punand conditii. Va veti putea exprima sentimentele in legatura cu situatii ori fapte din trecut si veti putea prezenta informatii din mai multe puncte de vedere. 
In ceea ce priveste bagajul de cunostinte gramaticale pe care le veti fi acumulat, veti putea folosi  constructiile comparative si pronominale, constructiile impersonale necesare pentru descrierea climei si a vremii dintr-un anumit moment. Veti fi invatat marcatorii temporali si veti putea folosi stilul indirect. Veti cunoaste si folosi constructiile finale, temporale si conditionale cu subjonctiv si indicativ, marcatorii de probabilitate, perifrazele de obligativitate si organizatorii discursivi.

6) Intermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2 (2)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Va veti putea exprima dorintele, veti putea face reprosuri, va veti putea plange de ceea ce nu va convine si veti putea face promisiuni. Veti putea face referire la avantajele si dezavantajele unei anumite situatii. Veti putea structura informatiile pe care le detineti intr-un registru formal, astfel incat sa puneti in balanta date si idei, sa scoateti in evidenta anumite aspecte, sa reformulati, sa trageti concluzii si sa oferiti exemple. Veti putea descrie caracteristicile si calitatile unui produs si veti putea relationa cauzele si consecintele unei actiuni. Veti putea elabora o prezentare pentru  o conferinta. Veti putea vorbi despre obiceiurile culturale, personale si colective, si le veti putea compara. Va veti putea manifesta surpriza, veti putea clarifica neintelegerile si ii veti putea felicita pe altii. Veti putea structura un mesaj e-mail. Veti putea vorbi despre situatii ipotetice, atat in prezent cat si in trecut. Veti putea povesti dialoguri ale altora. Veti putea evalua comportamente din trecut si veti putea vorbi despre abilitatile dumneavoastra proprii sau ale altora. Veti putea emite judecati morale. Veti putea critica ori aprecia anumite actiuni, veti putea argumenta si discuta in contradictoriu despre diferitele nivele de competenta in vorbirea unei limbi straine. Veti putea avea dezbateri in legatura cu corectitudinea gramaticala si adecvarea comunicativa a unui text.  
La cunostintele de gramatica acumulate in modulele precedente se vor adauga constructiile cu verbele care exprima afectiune si sentimente, constructiile subiective, cauzale, concesive si conditionale, prezente si perfecte, cu indicativ si subjonctiv, mai mult ca perfectul indicativului si subjonctivului, intensificatorii discursivi, utilizari ale viitorului cu valoare ipotetica, adverbele in –mente, marcatorii registrului formal si informal, marcatorii opozitionali, imperativul negativ, organizatorii discursivi, perifrazele cu infinitiv, adjectivele calificative si regimul prepozitional al verbelor.

In urma absolvirii acestui modul, pe baza unui test, vi se acorda diploma FIDES cu valoare de atestat si puteti sustine examenul DELE B2.

Daca nu esti inca sigur care este nivelul tau de limba spaniola acceseaza linkul de mai jos pentru a te inscrie la o testare de nivel gratuita. 

Inscrie-te la testare