Cursuri limba spaniola

Limba spaniola face parte din familia limbilor romanice, grupa ibero-romanica. Are peste 300 de milioane de vorbitori nativi. Este limba oficiala in Spania, toate statele din America Latina cu exceptia Braziliei, si este vorbita de etnicii hispano-americani din SUA si din numeroase alte tari.

Este una dintre limbile de comunicare internationala si este limba de lucru a ONU.
Desi are mai multe dialecte, limba standard este destul de unitara si este inteleasa si vorbita in toate teritoriile amintite.
Desi are unele caracteristici fonetice proprii, pronuntia limbii spaniole nu prezinta o dificultate pentru romani. Lexicul prezinta asemanari cu limba romana si italiana. Gramatica este complexa, mai apropiata de cea franceza si italiana.
Limba spaniola are scriere fonetica, cu caractere latine si cu semne diacritice.

Cursurile de limba spaniola se organizeaza tot timpul anului la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev 9 sau prin contract la sediul institutiilor.

Tipuri de curs

Cursurile FIDES de limba spaniola urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Structura si organizarea cursurilor

Cursurile FIDES de limba spaniola standard sunt structurate in 4 module de la nivel incepator si pana la avansat. Puteti opta pentru urmatoarele variante de modul si program:

Modul standard (32 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 32 2 sedinte x 2 ore / saptamana luni-miercuri / marti-joi dimineata 8-10 /10-12
2 luni 32 2 sedinte x 2 ore / saptamana luni-miercuri / marti-joi seara 16:30-18:30/18:30-20:30

Module de weekend (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz 9:00-12:00/12:15-15:15

Module intensive de vara (24 de ore)

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
1 luna 24

2 sedinte x
3 ore/saptamana

luni-miercuri
/ marti-joi
dimineata 8-11/9-12
1 luna 24 2 sedinte x
3 ore/saptamana
luni-miercuri
/ marti-joi
seara 17-20/18-21

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Luni - Vineri, orele 9:00 - 18:30

Profesorii

Cursurile FIDES de limba spaniola sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B2 in sus se elibereaza, la cerere si contra cost, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Grupe

Cursurile de limba spaniola sunt organizate la FIDES in grup sau one to one (profesor-cursant).

Locul

Cursurile de limba spaniola se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau prin contract la sediul institutiei dvs.

Nivelurile FIDES la cursurile curente de limba spaniola sunt urmatoarele:

1) Incepator - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba spaniola sau care au cunostinte minime. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii simple referitoare la propria persoana, familie si la imprejurari concrete. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Va veti putea intelege cu un vorbitor nativ in situatii simple si de prima necesitate, daca acesta vorbeste rar si clar.
Veti putea recunoaste si utiliza prezentul verbelor regulate si al mai multor verbe neregulate printre care "a fi" si "a avea", cateva forme de imperativ si conditional; articolul hotarat si nehotarat, pronumele personale la nominativ si acuzativ, adjectivele posesive.

2) Elementar - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus (puteti purta dialoguri minimale cu vorbitori nativi, pe teme familiare, aveti cunostintele de gramatica mentionate mai sus). 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege mesaje scurte si clare pe teme familiare. Veti putea citi si intelege texte scurte si simple, mesaje e-mail, veti putea deduce intelesul unor informatii previzibile din ziare, reclame, prospecte, meniuri etc. Veti fi capabil sa purtati dialoguri simple pe teme uzuale, fara totusi a putea intretine o conversatie. Veti putea exprima, oral si in scris, notiuni de timp si data; veti putea descrie o persoana si pe dumneavoastra insiva; veti putea descrie pe scurt activitatea profesionala, conditiile de viata etc. ale dvs. sau ale altor persoane; va veti putea intelege la telefon pe teme familiare si veti redacta corect mesaje scurte. Veti dobandi notiuni elementare de cultura si civilizatie spaniola.
Veti putea folosi toate formele de trecut ale verbelor, veti folosi cele mai frecvente verbe neregulate la prezent, trecut si viitor, formele reflexive si pasive ale verbelor, gerunziul si imperativul si expresii impersonale.

3) Preintermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1 (1) 
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. Puteti participa la o conversatie simpla cand se foloseste un limbaj standard, pe teme familiare legate de locul de munca sau de timpul liber. Puteti sa scrieti in limba spaniola un text simplu pe o tema familiara. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti folosi corect, activ si spontan, un limbaj adecvat pentru diferite situatii din viata cotidiana, va veti putea exprima parerea cu privire la diferite evenimente sociale si veti putea intretine chiar un dialog cu un vorbitor nativ pe teme familiare. Veti capata noi notiuni de cultura si civilizatie spaniola.
Veti putea folosi comparatia regulata si neregulata a adjectivelor; verbele regulate si majoritatea celor neregulate la indicativ si veti putea incepe sa folositi subjonctivul si constructiile conditionale.

4) Preintermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1 (2)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea urmari emisiuni de radio si televiziune vorbite in limba spaniola, chiar cu unele diferente locale, si documentare pe teme de interes personal, daca prezentarea se face intr-un mod clar. Veti putea sustine o conversatie legata de o tema cotidiana, fara o pregatire prealabila. Veti putea purta conversatii in care va argumentati punctul de vedere, veti putea povesti coerent o carte, un film etc. Veti putea intelege mesajul unor articole din ziarele de limba spaniola despre teme familiare, informatii despre diferite produse. Veti putea sa va argumentati opiniile si sa va descrieti planurile. Veti putea sa participati la interviuri de selectie pentru diferite locuri de munca.
La cunostintele de gramatica precedente se vor adauga, folosirea subjonctivului si concordanta timpurilor la indicativ si subjonctiv.

In urma absolvirii acestui modul, pe baza unui test, vi se acorda diploma FIDES cu valoare de atestat si puteti sustine examenul DELE inicial.

5) Intermediar 1 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2 (1)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea evoca experiente din trecut si veti putea relata anecdote. Veti putea localiza persoane si le veti putea descrie pozitia, aspectul fizic, vestimentia si schimbarile de comportament. Veti putea da instructiuni si explica ceea ce spun alte persoane. Veti putea face referire la datele biografice, cum ar fi originea, resedinta, profesia, starea civila, relatiile de familie ori decesul unei persoane. Veti putea descrie schimbarile intervenite in personalitatea cuiva si veti putea relata evenimente istorice. Veti putea descrie spatii naturale si conditii de clima. Veti fi capabil sa exprimati idei care se refera la finalitatea, certitudinea ori probabilitatea unui eveniment. Veti putea vorbi despre planuri si intentii de viitor si veti putea enumera conditiile necesare pentru ca anumite lucruri sa se intample. Veti putea propune solutii la eventuale incidente. Veti putea negocia si va veti putea argumenta pozitia intr-o discutie in contradictoriu. Veti putea face propuneri si sugestii si veti putea accepta propunerile altora punand conditii. Va veti putea exprima sentimentele in legatura cu situatii ori fapte din trecut si veti putea prezenta informatii din mai multe puncte de vedere. 
In ceea ce priveste bagajul de cunostinte gramaticale pe care le veti fi acumulat, veti putea folosi  constructiile comparative si pronominale, constructiile impersonale necesare pentru descrierea climei si a vremii dintr-un anumit moment. Veti fi invatat marcatorii temporali si veti putea folosi stilul indirect. Veti cunoaste si folosi constructiile finale, temporale si conditionale cu subjonctiv si indicativ, marcatorii de probabilitate, perifrazele de obligativitate si organizatorii discursivi.

6) Intermediar 2 - nivel din Cadrul European de Referinta: B 2 (2)
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Va veti putea exprima dorintele, veti putea face reprosuri, va veti putea plange de ceea ce nu va convine si veti putea face promisiuni. Veti putea face referire la avantajele si dezavantajele unei anumite situatii. Veti putea structura informatiile pe care le detineti intr-un registru formal, astfel incat sa puneti in balanta date si idei, sa scoateti in evidenta anumite aspecte, sa reformulati, sa trageti concluzii si sa oferiti exemple. Veti putea descrie caracteristicile si calitatile unui produs si veti putea relationa cauzele si consecintele unei actiuni. Veti putea elabora o prezentare pentru  o conferinta. Veti putea vorbi despre obiceiurile culturale, personale si colective, si le veti putea compara. Va veti putea manifesta surpriza, veti putea clarifica neintelegerile si ii veti putea felicita pe altii. Veti putea structura un mesaj e-mail. Veti putea vorbi despre situatii ipotetice, atat in prezent cat si in trecut. Veti putea povesti dialoguri ale altora. Veti putea evalua comportamente din trecut si veti putea vorbi despre abilitatile dumneavoastra proprii sau ale altora. Veti putea emite judecati morale. Veti putea critica ori aprecia anumite actiuni, veti putea argumenta si discuta in contradictoriu despre diferitele nivele de competenta in vorbirea unei limbi straine. Veti putea avea dezbateri in legatura cu corectitudinea gramaticala si adecvarea comunicativa a unui text.  
La cunostintele de gramatica acumulate in modulele precedente se vor adauga constructiile cu verbele care exprima afectiune si sentimente, constructiile subiective, cauzale, concesive si conditionale, prezente si perfecte, cu indicativ si subjonctiv, mai mult ca perfectul indicativului si subjonctivului, intensificatorii discursivi, utilizari ale viitorului cu valoare ipotetica, adverbele in –mente, marcatorii registrului formal si informal, marcatorii opozitionali, imperativul negativ, organizatorii discursivi, perifrazele cu infinitiv, adjectivele calificative si regimul prepozitional al verbelor.

In urma absolvirii acestui modul, pe baza unui test, vi se acorda diploma FIDES cu valoare de atestat si puteti sustine examenul DELE B2.

Daca nu esti inca sigur care este nivelul tau de limba spaniola acceseaza linkul de mai jos pentru a te inscrie la o testare de nivel gratuita. 

Inscrie-te la testare