Avantajele testării on line:

Testarea on line nu implica deplasarea la centrul de testare, putand fi data de oriunde in lume, iar rezultatele se obtin imediat.

De ce sa alegeti testarile FIDES?

FIDES, fiind centru acreditat de testare a competentei lingvistice al catorva institutii internationale de prestigiu (acreditare Consortiul European al Limbilor Moderne, acreditare ETS, acreditare ESOL pentru pretestari Cambridge) isi bazează metodele de testare si de evaluare in concordanta cu cele in vigoare la nivel international. Examinatorii pentru certificarile de competenta lingvistica sunt profesori cu mare experienta in predare si evaluare, cu stagii de pregatire in strainatate si training special in evaluare. Examenele de certificare se dau pe tot parcursul anului, data si ora pliindu-se pe cerintele candidatului. Certificatul se eliberează imediat si ajunge in cel mai scurt timp in posesia candidatului.

Despre Certificatul de competenta lingvistica obtinut la FIDES

Obtinute in urma examinarii, certificatele de competenta lingvistica emise de FIDES mentionează performantele la cele cinci competente stabilitate de Cadrul European de Referinta si nivelul european atins de candidat la fiecare dintre ele (de la A 1 la C 2). Certificatele FIDES sunt recunoscute în majoritatea statelor din Europa si din afara Europei de catre institutii multinationale, institutii de invatamant, angajatori etc. acolo unde nu se cere in mod specific un alt tip de atestat.

In ce consta testarea?

Testarile constau intr-un examen scris si oral, care verifica performantele candidatului la cele cinci competente ale Cadrul European de Referinta: intelegerea limbii vorbite/ intelegerea limbii scrise / exprimarea orala / exprimarea in scris / interactiunea intr-o conversatie. Durata probelor scrise depinde de limba si de nivelul alese; proba orala dureaza intre 15-20 minute. Pentru a obţine calificativul dorit beneficiarul trebuie să întrunească un procentaj de cel puţin 60% la fiecare competenţă. În cazul în care beneficiarul nu obţine calificativul dorit, examenul poate fi repetat reluând toate probele şi reachitând taxa.

Cerinte si proceduri premergatoare examinarii:

1. Trebuie sa aveti un computer dotat cu camera web + microfon, o conexiune buna la internet si programul audio-video (skype) instalat, hartie de scris, pix cu pasta, imprimanta, un scanner sau un telefon mobil/ tableta care face fotografii clare.

2. Trebuie sa aveti instalat minim programele Word 97 sau Adobe Reader si programe care pot rula fisiere audio ( in principal se trimit fisiere mp3).

3. Atentie! Inainte de inceperea examenului trebuie avut in vedere:

  • ca programele de deschidere a fisierelor mentionate mai sus functioneaza si ruleaza corespunzator. Subiectele se pot deschide si printa in maxim 15 minute de la primirea acestora. Nedeschiderea subiectelor/printarea acestora in 15 minute atrage anularea examenului si pierderea probelor. Contravaloarea examenului nu se restituie, iar o reexaminare presupune un alt cost.
  • ca imprimanta este instalata, functioneaza corect si are tonner ( recomandam sa faceti un test in ziua examenului)
  • ca scannerul sau aplicatia scan sunt functionale si ca stiti sa le utilizati. Dupa ce paginile de raspuns sunt scanate/fotografiate, aceastea trebuie trimise pe mail sau pe skype in maxim 15 minute de la terminarea probei. Netrimiterea rezultatelor in timpul mentionat atrage anularea examenului si pierderea probelor.

Contravaloarea examenului nu se restituie, iar o reexaminare presupune un alt cost.

4. Sa vă inscrieti telefonic la un test on line, precizand limba straina si nivelul dorite.

5. In urma convorbirii telefonice, FIDES va trimite prin e-mail un contract, care trebuie completat si semnat, si o factura reprezentand costul testarii, care trebuie achitata cu ordin de plata.

6. La primirea de catre FIDES a contractului semnat (scanat sau prin posta) si a confirmarii platii (prin extras de la banca), se fixeaza, telefonic, de comun acord, data si ora cand va avea loc testarea si se detaliaza procedura de examinare.