Cursuri limba bulgara

CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

Limba bulgara face parte din grupul limbilor slave meridionale si este vorbita in Bulgaria si in alte tari din lume de nativi bulgari. In decursul timpului, datorita ocupatiei turcesti din Peninsula Balcanica, a imprumutat cuvinte din limbile turca si greaca, iar in epoca moderna, din rusa, franceza, germana si recent si din limba engleza. Limba bulgara se scrie cu alfabet chirilic, in forma unificata si actualizata la jumatatea secolului XX.

Cursurile de limba bulgara la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza?

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba bulgara se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. In format de grup cursurile se organizeaza in module de 24 de ore, adica o singura sedinta/saptamana x 3 ore x 8 saptamani, sambata dimineata sau pranz. La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

Perioada

Fiind cursuri organizate la cerere data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba bulgara sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

La sfarsitul cursului ( un modul )se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul A2 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba bulgara se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9 sau la sediul institutiei solicitante.