Cursuri limba portugheza

CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SI LA SEDIU   

ACUM PROMOTIE: campania prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Limba portugheza face parte din familia limbilor romanice. Este vorbita in Portugalia, in Brazilia, in fostele colonii portugheze si de nativii portughezi stabiliti in alte tari, insumand peste 180 milioane de vorbitori.
Din pricina contactelor culturale cu alte civilizatii, limba portugheza cuprinde o seama de cuvinte de origine araba, spaniola, italiana si franceza, iar pe alte continente decat cel european, si din limbile indigene. La randul ei, din cauza prestigiului pe care si l-a cucerit in secolele XVI-XVII, a influentat numeroase limbi din Africa si Asia, chiar fara a avea contacte directe cu acestea.
Limba portugheza se scrie cu alfabet latin, vocalele nazale fiind notate cu tilda (~).

Cursurile de limba portugheza la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba portugheza se organizeaza individual sau in grup, in module de 24 de ore, timp de doua luni, sedinte de 3 ore, sambata sau vinerea, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii.La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz 9:00-12:00/12:15-15:15

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Cursurile se pot desfasura fie online, fie  la sediul Fides, fie la sediul institutiei contractante.

La sediul Fides cursurile sunt organizate:

- de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.30 

- sambata in intervalul 09.00 -15.00 .

Pentru cursurile online sau pentru cele individuale programul (zile si ore) se stabileste de comun acord cu cursantii.

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta:

online: Luni - Vineri orele 9:00 - 18:30

sau vizita la sediul FIDES: deschis pentru informatii de luni pana vineri, orele 10.00 – 18.00 , iar sambata intre orele 09.00 - 13.00.

Perioada

Cursurile se organizeaza pe toata perioada anului la cerere. Cursurile incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane. In cazul cursurilor individuale data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba portugheza sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba portugheza se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.

Cursurile de limba portugheza au urmatoarele niveluri, un nivel necesitand minimum 48 de ore:

1) Incepator - nivel din Cadrul European de Referinta: A 1
La acest nivel se pot inscrie cei care nu au studiat niciodata limba portugheza sau care au cunostinte minimale si nesistematizate. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege si veti putea formula, oral si in scris, propozitii simple referitoare la identificarea personala si descrierea simpla a familiei si a obiectelor personale. Veti putea folosi formule de salut si prezentare. Veti putea prezenta activitati simple cotidiene. Va veti putea intelege cu un vorbitor nativ in situatii simple si de prima necesitate daca acesta vorbeste rar si repeta. Veti putea oferi cateva repere despre locuinta, prieteni, obiceiuri si localizarea acestora.
Veti cunoaste regulile de pronuntie; veti putea recunoaste si utiliza prezentul verbelor "a fi" si "a avea”, al verbelor regulate si al mai multor verbe neregulate printre care  “a da”, “a cere”, “a sti”, “a se duce”, “a veni”, “a vedea”, “a vrea”, veti invata o serie de adjective si adverbe, cele mai uzuale, articolul hotarat si nehotarat, pronumele personale la nominativ si acuzativ, dar si cateva prepozitii si locutiuni prepozitionale foarte uzitate.

2) Elementar - nivel din Cadrul European de Referinta: A 2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au frecventat cursul pentru nivelul precedent sau care detin cunostintele prezentate mai sus. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti intelege mesaje scurte si clare pe teme familiare, ca petrecerea timpului liber, practicarea sportului, gastronomie, gusturi si pasiuni, corpul omenesc si sanatatea. Veti putea citi si intelege texte scurte si simple, mesaje e-mail, veti putea deduce intelesul unor informatii din ziare, reclame, prospecte, meniuri etc. Veti fi capabil sa purtati dialoguri simple pe teme uzuale, totusi fara a intretine o conversatie cu fraze complexe. Veti putea exprima, oral si in scris, notiuni de timp si data; veti putea descrie mai in amanunt propria persoana sau pe altcineva, veti putea descrie pe scurt activitatea profesionala a cuiva, conditiile de viata, obiceiurile etc. ale dvs. sau ale altor persoane; va veti putea intelege la telefon pe teme familiare si veti redacta corect mesaje scurte sau reclamatii. Veti dobandi de asemenea notiuni elementare de istorie cultura si civilizatie portugheza si veti putea formula si descrie amintiri si activitati din trecut.
Din punct de vedere gramatical, veti putea folosi toate formele de trecut ale verbelor la modul indicativ, veti folosi cele mai frecvente verbe neregulate la prezent si trecut, veti lua contact cu exprimarea perifrastica a viitorului, cu diatezele reflexiva si pasiva ale verbelor, cu modurile nepersonale gerunziul si imperativul si cu cele mai uzuale constructii verbale impersonale.

3) Preintermediar  - nivel din Cadrul European de Referinta: B 1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au frecventat nivelurile precedente sau care pot participa la o conversatie relativ simpla purtata in limbaj standard si care pot scrie in limba portugheza texte simple pe teme familiare. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti folosi corect, activ si in mod spontan, un limbaj adecvat pentru diferite situatii din viata cotidiana. Veti putea urmari emisiuni de radio si televiziune vorbite in limba portugheza, chiar cu unele accente locale, dar si documentare pe teme de interes personal, daca prezentarea se face intr-un mod clar. Veti putea sustine o conversatie legata de o tema cotidiana, fara o documentare prealabila, veti putea povesti coerent subiectul unei carti, unei piese de teatru, unui film etc. Veti putea intelege mesajul unor articole din ziarele de limba portugheza despre teme familiare, informatii despre diferite produse. Veti putea redacta texte ceva mai complexe, cu ajutorul dictionarului. Veti putea de asemenea sa participati la interviuri de selectie pentru diferite locuri de munca unde nu se solicita cunoastrea limbii la nivel avansat.
Veti invata comparatia regulata si neregulata a adjectivelor; veti deprinde viitorul modului indicativ dar si majoritatea verbelor neregulate la indicativ, prezentul si perfectul simplu si veti putea incepe sa folositi conjunctivul si constructiile conditionale. 

4) Intermediar - nivel din Cadrul European de Referinta: B2 
Persoanele care se inscriu la acest nivel trebuie sa fi parcurs deja nivelurile precedente sau sa poata sa se descurce fara greutate intr-un mediu de vorbitori nativi şi  sa-i inteleaga pe nativi cand vorbesc in ritm normal; sa poata redacta corect un text de dificultate medie, cu ajutorul dictionarului. 
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Pe langa abilitatile specifice modulelor precedente, va veti exprima fara greutate in situatii de viata autentice si diferite, cu un limbaj bogat si variat; veti folosi spontan elementele de gramatica insusite anterior la care se adauga timpurile viitor si perfect ale conjunctivului si timpul perfect al conditionalului cat si modul infinitiv personal si modul prezumtiv; veti intelege si veti putea redacta texte mai complexe. Veti intelege si veti putea redacta texte complexe. Veti putea urmari piese de teatru si citi literatura de limba portugheza, imbogatindu-va vocabularul in mod constant cu expresii si constructii plastice.
Veti putea candida la slujbe care cer o buna cunoastere a limbii portugheze. 

La sfarsitul acestui modul veti obtine, pe baza unui test, diploma FIDES cu valoare de atestat.