Sunt prima cursanta inscrisa, acum 16 ani, la cursurile FIDES (o stiu pentru ca acum sase ani, la sarbatorirea primului deceniu de activitate, Centrul de Limbi Straine FIDES mi-a acordat atestatul de prim cursant) unde am urmat mai multe module de limba engleza. Au trecut destui ani de atunci si pot afirma cu satisfactie ca in acesti ani, datorita cursurilor FIDES, viata mea s-a modificat substantial: am participat si particip la proiecte internationale, la cursuri de instruire in strainatate, la colocvii si mese rotunde cu participare internationala si calatoresc in toata lumea in interes de serviciu. Centrul Fides mi-a oferit baza lingvistica indispensabila acestei nebanuite largiri a orizontului meu profesional si a relatiilor mele personale.
Crina Mihailescu
Director al Bibliotecii Universitatii de Medicina din Bucuresti

Primul dintre motivele care m-au determinat sa incep studierea limbii engleze a fost deplasarea frecventa in strainatate si neputinta de a ma face inteleasa. Dupa cursurile FIDES folosesc curent limba engleza fara teama de a vorbi incorect, fara teama ca nu ma fac inteleasa. Am ajuns la nivelul Pre-Intermediate si am de gand sa merg mai departe, deoarece pe masura ce studiez, imi doresc sa invat mai mult, sa ajung la un nivel mult mai inaintat, iar d-na profesoara si colegii de grupa constituie pentru mine o foarte mare motivare.
Mihaela Tutila
Economist

La liceu facusem alte limbi straine, dar cand in universitatea mea s-a ivit oportunitatea unor stagii de studiu in Italia (prin programul Erasmus) m-am hotarat sa invat repede si bine limba italiana. M-am inscris, in 2003, la cursul de limba italiana la FIDES. L-am absolvit iar rezultatul a fost nu numai participarea mea la stagiul dorit, dar si familiarizarea cu o cultura extrem de bogata si legarea unor prietenii cu colegi din Italia, care mi-au modificat in bine relatiile mele cu lumea inconjuratoare si mi-au dat incredere in propriile forte.
Radu Popescu
Student la Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti

Am urmat cursurile de limba germana la FIDES. Imi doream sa lucrez in Germania iar necunoasterea limbii constituia un impediment. Germana este o limba grea, cu toate acestea dupa cateva luni am fost in stare sa ma descurc nu doar pe strada ci si in relatiile de serviciu. De trei ani lucrez in Germania si, multumita cunoasterii limbii, m-am adaptat multumitor iar situatia mea materiala s-a schimbat fundamental. Pastrez centrului FIDES o vie recunostinta pentru ceea ce m-a invatat.
Dan Cotoroiu
Tehnician in constructii

Cursurile Fides reprezinta avantajul de a invata temeinic limba engleza pe baza unor manuale bine gandite, sub indrumarea unor profesori cu o metoda foarte buna de predare si intr-un cadru interactiv, ceea ce este de mare ajutor. Totodata am avut o experienta placuta si utila cand prin Fides am putut urma un curs de doua saptamani in Marea Britanie ; cu aceasta ocazie mi-au fost testate si apreciate cunostintele de engleza, iar la final am primit o diploma meritorie. In curand voi sustine testul pentru Certificatul International Cambridge care va constitui un punct forte in CV-ul meu, eu avand deja de la FIDES Certificatul de Competenta Lingvistica dupa standardele Uniunii Europene care a insemnat o siguranta in plus pentru folosirea scrisa si vorbita a limbii engleze.
Irina Roxana Iordachi

Sunt asistenta medicala iar situatia din spitalele romanesti si oportunitatile oferite in Italia m-au facut ca, dupa o mare framantare, sa ma hotarasc sa plec si sa lucrez acolo. Pentru aceasta am urmat cursurile de limba italiana la FIDES. Am fost deosebit de multumita iar odata ajunsa in Italia am primit complimente pentru cum vorbesc si cat de bine inteleg. Cand ma intorc in vacanta imi face placere sa trec pe la FIDES, sa le povestesc despre experienta italiana si sa regasesc atmosfera prietenoasa care m-a inconjurat cand urmam cursurile si mi-a dat curaj.
Vasilica Dumitrescu
Asistenta medicala

Am aflat de cursurile FIDES de la o prietena. La inceput am fost reticenta: ma gandeam la faptul ca programul incarcat pe care il am ma va impiedica sa pot urma serios aceste cursuri. Dar, chiar dupa primul curs, mi-am dat seama ca am facut o alegere buna. Acum pot spune cu certitudine ca in cele cateva luni de cursuri FIDES am facut progrese insemnate la limba engleza, iar atmosfera este una extrem de placuta, chiar si dupa o zi obositoare la serviciu. Manualele FIDES mi se par foarte bine structurate, accesibile si adaptate nivelului de pregatire al celor carora li se adreseaza.
Luminita Mihailescu Baltag
Consilier juridic

Studierea limbii engleze este si va fi o necesitate pentru orice persoana care doreste sa fie bine informata. Pentru mine aceasta necesitate a aparut in momentul in care am inceput cariera in domeniul cercetarii stiintifice. Atunci am simtit lipsa cunostintelor temeinice referitoare la o limba de circulatie internationala asa ca am hotarat sa le perfectionez. Am studiat toate ofertele existente la acea data din punct de vedere al calitatii si al pretului si astfel am ales cursurile FIDES. Un element cu greutate in luarea acestei decizii a fost anuntul privind eliberarea Pasaportului Lingvistic European. Studiul limbii engleze la Fides m-a ajuta la traducerea materialelor tehnice, la culegerea informatiilor din diverse surse si la prezentarea lucrarilor mele la workshop-uri, simpozioane si conferinte internationale. Voi urma aceste cursuri pana la obtinerea diplomei si a Pasaportului Lingvistic European si de asemenea il voi recomanda tuturor celor interesati de invatarea in mod profesional a unei limbi de circulatie internationala.
Ion Mirea
Cercetator stiintific

Studierea limbii engleze a devenit pentru mine o necesitate in momentul in care documentatia tehnica care insotea aparatura cu care urma sa lucrez a fost livrata in limba engleza. Atunci mi-am dat seama ca nu ma pot descurca singura si m-am inscris la cursurile Fides la sfatul unei prietene. Frecventez aceste cursuri de la sfarsitul lunii septembrie 2005 si sunt hotarata sa duc acest curs pana la capat. Chiar daca uneori a fost obositor pentru mine sa vin la curs dupa o zi de munca grea va asigur ca satisfactiile au fost foarte mari. Studiul limbii engleze m-a ajutat in primul rand la serviciu, la traducerea materialelor tehnice sau la culegerea informatiilor de pe Internet, iar mai apoi in viata de zi cu zi deoarece acum pot urmari un buletin de stiri CNN sau documentare stiintifice direct in limba engleza.
Alexandra Orlescu
Inginer chimist