FIDES

Cursuri limba germanaLimba germana face parte din familia limbilor germanice occidentale. Are peste 120 de milioane de vorbitori nativi. Este limba oficiala (sau co-oficiala) in Germania, Austria, Elvetia si este vorbita de milioane de nativi germani din Franta, Italia, Belgia, Danemarca, Luxemburg, Lichtenstein, Polonia, Rusia, Romania si din alte tari. Este o importanta limba de comunicare internationala.
Limba germana este puternic flexionara (asadar are o gramatica complexa) si totodata puternic incorporanta (poate forma cuvinte compuse foarte lungi, exprimand oricand nuante noi, create de vorbitor).
Germana prezinta diferente dialectale mari si a dezvoltat in timp si mai multe limbi literare. Dar limba folosita acum ca germana literara standard este comuna intregii Germanii, fiind singura utilizata in invatamant, in mass-media, in teatru.
Limba germana are scriere fonetica, cu caractere latine, cu o singura litera suplimentara si un singur semn diacritic.

Cursurile de limba germana se organizeaza tot timpul anului la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr.9 sau prin contract la sediul institutiilor.

Tipuri de curs

  • germana limbaj standard
  • germana limbaje specializate (afaceri, bancar, tehnic, medical, etc.)
  • cursuri de pregatire pentru certificatele internationale: Start Deutsch1, Start Deutsch2, ZD (Zertifikat Deutsch), ZMP (Zentrale Mittelstufenprufung), ZOP (Zentrale Oberstufenprufung), ZDfB (Zertifikat Deutsch fur den Beruf), PWD (Prufrung Wirtschafsdeutsch International), TestDaF.

Cursurile FIDES de limba germana urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Structura cursurilor
Cursurile FIDES de limba germana standard sunt structurate in module de la nivel incepator si pana la avansat.

  • modulul standard se desfasoara pe o perioada de doua luni, doua sedinte pe saptamana a cate doua ore, modul de 32 ore, dimineata (8 - 10, 10 - 12), la pranz (12:00 - 14:00 sau 14:00 - 16:00) sau dupa-amiaza (16.30 - 18.30, 18.30 - 20.30).
  • modulul de week-end are 24 de ore si se desfasoara pe o perioada de doua luni, o sedinta pe saptamna de 3 ore.
  • pe perioada verii cursurile sunt organizate in module de 4 saptamani, 24 ore, 2 sedinte pe saptamana a cate 3 ore, luni-miercuri sau marti-joi, dimineata (8 - 11, 9 - 12) sau dupa-amiaza (17 - 20, 18 - 21 ).

Profesorii
Cursurile FIDES de limba germana sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Grupe
Cursurile de limba germana sunt organizate la FIDES in grup (intre 6 si 13 cursanti) sau one to one (profesor-cursant).

Seriile la sediul FIDES