FIDES

Cursuri limba ceha


Limba ceha este vorbita in Republica Ceha si in alte tari ale lumii de nativi cehi. Ea face parte din grupul limbilor slave occidentale si se aseamana bine cu limba slovaca. Apartenenta cehilor la imperiul habsburgic (timp de multe secole) si la catolicism, a determinat nu putine influente germane si latine in limba. Avand o predominanta consonantica si o serie de sunete inexistente in limba romana, prezinta unele dificultati in vorbire. Are in schimb avantajul de a se scrie cu alfabet latin.

Cursurile de limba ceha la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza
La Centrul de Limbi Straine FIDES cursurile de limba ceha se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii. Un modul standard de curs are 32 de ore si se poate desfasura timp de doua luni, de doua ori pe saptamana, sedinte de 2 ore.

Perioada
Fiind cursuri organizate la cerere data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii
Cursurile FIDES de limba ceha sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Locul
Cursurile de limba ceha se pot organiza la sediul FIDES - in perimetrul ultracentral al Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr.9 sau prin contract la sediul institutiei dvs.