Cursuri limba olandeza

CURSURI PENTRU ADULTI - ACUM ONLINE SI LA SEDIU

Profita de PROMOTIE: campania Prietenii au reducere
Înscrie-te la un curs online de grup cu prietenii și beneficiezi de reducere:
♦ pentru 1 prieten -  primești 10% reducere
♦ pentru 2 prieteni - primești 20% reducere
♦ pentru 3 prieteni - primești 30% reducere
♦ pentru 4 prieteni - primești 40% reducere
♦ pentru 5 prieteni - primești 50% reducere!

Condițiile campaniei:

- pentru a primi reducerea, trebuie să aduci prieteni care sunt cursanți noi Fides (care să nu fi făcut un curs Fides în ultimele 6 luni)

- reducerea se pierde în cazul retragerii de la curs

- înscrierea trebuie să fie pentru aceeași limbă și același nivel.

Limba olandeza face parte din grupul limbilor germanice occidentale. Este vorbita in Olanda si in fostele colonii olandeze (Antilele Olandeze si Surinam).
Dintre limbile germanice este cea mai apropiata de engleza ca morfologie si de germana ca fonetica si sintaxa.
Scrierea olandeza foloseste alfabetul latin, este partial etimologica, dar are reguli fixe de pronuntare.

Cursurile de limba olandeza la FIDES urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Cum se organizeaza

La centrul Fides cursurile de limba olandeza se organizeaza in module de 2 luni de zile astfel:

Durata Nr.ore Organizare Zile Program Interval Orar
2 luni 24 o sedinta x 3 ore / saptamana sambata dimineata/ pranz 9:00-12:00/12:15-15:15

La cerere cursurile pot fi organizate si in alt format in functie de nevoile cursantilor.

Taxa

Pentru informatii despre taxe contacteaza-ne telefonic la numarul 0732007713, pe mail  la adresa cursuri@fidescentre.ro sau pe chat.

Program

Cursurile se pot desfasura fie online, fie  la sediul Fides, fie la sediul institutiei contractante.

La sediul Fides cursurile sunt organizate:

- de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.30 

- sambata in intervalul 09.00 -15.00 .

Pentru cursurile online sau pentru cele individuale programul (zile si ore) se stabileste de comun acord cu cursantii.

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta:

online: Luni - Vineri orele 9:00 - 18:30

sau vizita la sediul FIDES: deschis pentru informatii de luni pana vineri, orele 10.00 – 18.00 , iar sambata intre orele 09.00 - 13.00.

Perioada

Cursurile se organizeaza pe toata perioada anului la cerere. Cursurile incep imediat cum se formeaza o grupa de minim 5 persoane. In cazul cursurilor individuale data de incepere a cursului, numarul de ore de curs, frecventa sedintelor, programul, programa cursului se stabilesc de comun acord pornind de la solicitarile dvs.

Profesorii

Cursurile FIDES de limba olandeza sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele predate la FIDES.

Testele care insotesc cursul (unul la mijlocul si celalalt la sfarsitul modulului) il ajuta pe cursant sa-si evalueze periodic progresul si sa primeasca recomandari si ajutor din partea profesorului in punctele sale slabe.

La sfarsitul cursului ( un modul) se elibereaza un certificat de participare, iar de la nivelul B1 in sus se elibereaza, la cerere, un certificat de competenta lingvistica conform Cadrului European de Referinta, unde se precizeaza performantele cursantului la fiecare dintre cele cinci competete standard (intelegerea limbii vorbite; intelegerea limbii scrise; interactiune verbala; construirea unui discurs autonom; exprimarea in scris).

Locul

Cursurile de limba olandeza se pot organiza fie online, fie la sediul FIDES (in zona ultracentrala a Bucurestiului, P.ta Rosetti, Bd.Hristo Botev nr. 9), fie la sediul institutiei contractante.

 

Cursurile de limba olandeza au urmatoarele niveluri, un nivel necesitand minim 48 de ore:

1) Incepator  - nivel din Cadrul European de Referinta: A1
La acest nivel se inscriu persoanele care nu au studiat niciodata limba olandeza sau care au cunostinte minime si nesistematizate.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Dupa terminarea acestui nivel, veti putea intelege si folosi expresii uzuale ,va veti putea prezenta , veti putea pune  intrebari simple sau veti  putea raspunde la intrebari simple despre aspecte personale cum ar fi: unde locuiti, pe cine cunoasteti, ce lucruri va apartin. Veti putea comunica intr-o conversatie simpla, cu conditia ca interlocutorul sa fie dispus sa reformuleze sau sa repete frazele sale intr-un ritm mai lent. Veti intelege nume cunoscute, cuvinte si propozitii foarte simple. Veti putea scrie un e-mail scurt si simplu, veti putea completa formulare cu detalii personale, veti putea da informatii referitor la data calendaristica, veti putea spune cat este ceasul etc.
Cunostinte gramaticale: Alfabetul: reguli de pronuntie; pronumele personal la nominativ, pronumele posesiv, prezentul, formularea intrebarilor, ordinea cuvintelor in propozitiile principale, articolul nehotarat, articolul hotarat, numeralul.

2) Elementar  - nivel din Cadrul European de Referinta: A2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelul precedent sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
La sfarsitul acestu modul veti putea  comunica in situatii simple si uzuale care presupun un schimb de informatii simplu si direct pe teme si despre activitati familiare. Veti putea participa la discutii scurte chiar daca, de obicei, nu veti intelege suficient pentru a intretine o conversatie. Veti putea utiliza o serie de expresii si fraze simple pentru a va descrie pe dvs. sau familia, cunoscutii, conditiile de viata, studiile, activitatea profesionala actuala sau recenta. Veti putea citi si intelege texte foarte scurte si cu informatie directa. De exemplu, reclame, informatii de pe ambalajele produselor, meniuri, orare, scrisori personale simple. Veti putea scrie mesaje scurte si precise, de tipul scrisorilor personale foarte simple, invitatiilor la evenimente etc.
Cunostinte gramaticale: negatia, pluralul substantivelor, prezentul continuu, verbele modale, viitorul, verbele cu particula separabila la timpul prezent, adjectivul, prepozitii de loc, prepozitii de timp, verbe de pozitie, pronumele personale in alte cazuri (acuzativ, dativ), conjunctiile cauzale WANT si OMDAT.

3) Preintermediar - nivel din Cadrul European de Referinta: B1
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
La sfarsitul acestui modul va veti putea exprima coerent intr-o maniera simpla pentru a descrie evenimente si experiente, sperante si obiective. Va veti putea argumenta si explica pe scurt opiniile si planurile. Veti putea povesti pe scurt intamplari sau veti putea relata pe scurt intriga unei carti, a unui film. Veti intelege ideea principala din majoritatea programelor radio sau TV pe teme de acualitate sau de interes personal ori profesional, daca acestea sunt redate intr-o forma clara si relativ lenta. Veti putea intelege texte redactate intr-un limbaj uzual referitoare la activitatea profesionala. Veti putea redacta un text simplu si coerent pe teme familiare sau de interes personal, veti putea scrie scrisori personale in care descrieti experiente si impresii.
Cunostinte gramaticale: perfectul – verbe regulate, perfectul - verbe neregulate, adjectivul - gradele de comparatie, imperfectul – verbe regulate, imperfectul - verbe neregulate, verbe cu particula separabila la perfect si la imperfect, ordinea cuvintelor intr-o propozitie secundara, conjunctii coordonatoare, conjunctii subordonatoare, verbe cu prepozitii fixe.

4) Intermediar - nivel din Cadrul European de Referinta: B2
La acest nivel se pot inscrie persoanele care au parcurs nivelurile precedente sau care poseda cunostintele prezentate mai sus.
Ce veti sti la sfarsitul acestui modul?
Veti putea comunica cu un grad de spontaneitate si de fluenta care fac posibila participarea normala la o conversatie cu un vorbitor nativ. Veti putea prezenta descrieri clare si detaliate pe un numar larg de subiecte din domeniul dvs. de interes si veti putea dezvolta un punct de vedere cu privire la un subiect de actualitate. Veti putea citi rapoarte si articole pe teme contemporane concrete sau abstracte, precum si literatura scrisa in limbajul contemporan. Veti fi capabil sa scrieti texte, eseuri, mesaje in care transmiteti informatii sau argumentati un anumit punct de vedere.
Cunostinte gramaticale: revizuirea tuturor timpurilor gramaticale, imperativul, conditionalul, diateza pasiva; vorbirea indirecta; veti invata propozitiile secundare relative, structuri gramaticale specifice limbii neerlandeze ( te+ infinitiv ;  om+ te+ infinitiv), particule specifice limbii neerlandeze ( ER) si formarea diminutivelor.

La sfarsitul acestui modul, pe baza unui test, veti primi diploma FIDES cu valoare de atestat.